torsdag 14 februari 2013

30-20-10 testad! Intervallcykling hos SATS !

30-20-10
Det har väl inte undgått någon att det är inne med intensiv 30 minuters träning hos SATS!?

Jag kör normalt Bodypump under Tisdagkvällarna men lovade den då nya Instruktören Jeanette att prova 30-20-10 men det var lättare sagt än gjort. 

Det ska mycket till för att jag ska missa ett Bodypump pass med Michaela men ett löfte är ett löfte och det var svårare och svårare att hitta på en ursäkt varje gång man kom in i repan och Jeanette fråga om jag skulle vara med på hennes pass.

Tog till slut beslutet att nu var det dags och bokade 30-20-10. Det hör till saken att jag är långdistanslöpare och inte har något tempo i mina ben. 

Jag har skrivit om det i tidigare, äldre bloggar att kompisen Camilla som är instruktör flera gånger har  slängt blickar på mig och manat på: "Öka tempot Chrilla".  Hon är för övrigt mammaledig nu och vill passa på att gratulera och samtidigt säga att du är saknad!

Hur som helst så blev det dags för passet så det var bara att pallra sig över dit och byta om.

Hur känns det i benen? Timmerstockar som vanligt? Stretchar och försöker skaka liv i benen och det känns väl vare sig bättre eller sämre än vanligt men det ska bli kul att prova på något nytt.

Jeanette dyker upp, ler och hejjar och gör sig redo för passet samtidigt som rummet fylls med deltagare. Jag känner igen flera som brukar delta i fredagscyklingen och småpratar lite med flera av dem.

Vi drar igång och hon frågar om någon är ny och det är typ jag och någon till som räcker upp handen. Hon nickar och går igenom vad som gäller för passet.

Hon poängterar att det är en ett lagarbete och ber.... eller snarare.... beordrar oss att hälsa på kamraten till höger och till vänster. Vi lyder lydigt. Vi blir uppmanade att tävla med kamraterna och att ha koll på varandra.

Passet då? 30-20-10 går ut på att under 30 minuter cykla intervall genom att börja med lätt ansträngning i 30 sekunder sedan 20 sekunder med medel ansträngning/intensitet för att avsluta med 10 sekunders fullt ös! Detta upprepas fem gånger följt utav 2 minuters aktiv vila och sedan börjar det om från början.

Det är alltid kul med nya instruktörer. Vissa är tekniskt duktiga men saknar kanske kontakt med deltagarna eller saknar kanske rätt attityd. Jeanette är en instruktör som jag tyckte om från första början.

Vissa har det helt enkelt... 

Passet rullar på och det går riktigt bra. Det är första gången så jag är något avvaktande men håller definitivt igång. Det är inte riktigt min stil att hålla igen men är det på något pass jag är rädd att gå in i väggen så är det under ett Cyling/Spinningpass.

Jeanette uppmanar, eller snarare skriker att vi ska ta i som f-n de sista 10 sekunderna och verkligen mana på varandra med skrik och andra ljud och det göra vi.

Vi något tillfälle när vi börjar tröttna så skriker hon att: Vill ingen utmana/cykla med mig!? vilket direkt triggar oss och vi söker ögonkontakt, trampar på som galningar och skriker och manar på varandra.

Passet tar så småningom slut och vad tycker jag?
Jag är naturligtvis trött och svettig och är riktigt nöjd med mig själv även om jag verkligen har mycket att förbättra. 

Efteråt så kommer hon fram och frågar vad jag tyckte och när jag berättar att jag tyckte att det var jättekul och gärna kör igen så lyfter hon näven och ger ifrån sig ett kamptjut.

Vad tror du? Kommer jag att köra igen? Självklart! :-)

Vill du veta mer:


2 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul och intressant att läsa dina intryck och erfarenhet om 30-20-10! Lycka till med din träning!

  Marco Lucisano (SATS Nordic Trainer och 30-20-10:s "pappa")

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marco.
   Jag har kört både spinning med dig och Bodypump(tror jag) när du har vickat i Marievik. Kan stämma eller hur?

   Hade ingen aning om att du var pappa till 30-20-10. Bara att gratulera till ett bra koncept och kul att du har hittat hit! :)

   Radera