söndag 8 juli 2012

Bodycombat inklusive Adams bestraffning!

Bodycombat
Första mötet med Bodycombat på 3-4 månader blev... svettig och smärtsam!

Jag körde tidigare Combat under torsdaglunchen men lade det på hyllan av flera anledningar. Dels så hade jag många lunchpass och dels så kände jag ett behov av en vilodag just under torsdagen. 

Missförstå mig inte, jag gillade gruppträningen som var både bra för flåset och för styrkan. En mycket bra träningsform om jag får säga det själv.

Nu i Juli 2012 med sommarschema och allt på SATS Marievik så kände jag att det var dags att göra Comeback på Bodycombaten.

Bokade, och pallrade mig över för att delta i kvällspasset. Adam är instruktören och han jobbar för LesMills. Jag har skrivit om honom förut. En mycket bra egenskap som han har är att han är mycket bra på att peppa deltagarna redan innan de har klivit in i träningshallen.

Kommer man dit och är lite lagom taggad, kanske pga stress på jobbet så blir man snabbt taggad bara av hans kommentarer och små provokativa kommentarer. Denna dag är ingen undantag... och det ska bli värre!

Det är sommar och jag blir lite imponerad över hur många som ska delta. Fler än jag kommer ihåg att det var tidigare. Kul!

Musiken sätts på och passet kommer igång. Som vanligt så är det lätta kombinationer i början under uppvärmningen vilket är bra. Man är ju dessutom lite rostig.

Passet ökar successivt i intensitet och man börjar blir rejält trött. "Känner alla som jag eller är det bara på grund att det var länge sedan jag körde Combat?".

Plötsligt så ryter Adam till: "Varför tappar så många av er garden?".
Musiken tystnar och allt stannar upp... "Okej, ner och gör armhävningar!".

Vad gör man? Han har ju rätt... många har tappat garden och hade nävarna nere i navelhöjd! Bara att lyda order och ta bestraffningen. Vi har förtjänat den!

Passet rullar vidare och någon enstaka gång så ger han oss en varning men vi är som grupp, betydligt bättre nu! Vi är trötta men håller upp garden och kämpar oss igenom resten av passet!

Sista låten och träningsmomentet tar slut och jag är rejält trött. Det känns att det var länge sedan jag körde Bodycombat. 

Det är det här som är så underbart med träningen... jag vågar påstå att jag tränar mer än de flesta... Bodypump, Cycling, Core, Sh'bam, egen Styrketräning men det spelar ingen roll. 

När man helt plötsligt gör något som angriper kroppens på ett annat sätt så blir det så jobbigt och det blir en chock för kroppen och för huvudet!

Men samtidigt så var det kul och skönt! 
Det här är livet! Vi vill svettas... vi vill lida.. men på ett kontrollerat sätt!
Det är en passion!

Vill du veta mer?


5 kommentarer:

 1. ÄNTLIGEN ..fann jag hit, du, kul. Läste precis om BodyCombat och jag vill verkligen ha något ställe där jag kan få ur mig all min energi. Då jag har stor uthållighet. Hursom, Les Mills är det jag söker och jag tycker det är för få ställen som har BodyCombat: varför?
  Om du kan rek. bra ställen i stan (Sthlm) - let me know. Tack!
  POWER till dig!
  Bunny ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÄNTLIGEN har du hittat hit! :-)
   Kul att du gillar BodyCombat. Körde precis ett pass i Marievik! Otroligt trött just nu men guuuu vad det var kul!

   Jag tycker inte att det är bra ställen du ska fokusera på utan vilken instruktör som är bra.

   Jag tycker till exempel att Adam Gripenblom är riktigt bra och han jobbar dessutom för LesMills så där får du två flugor i en smäll. Adam håller pass i Marievik just nu nära Liljeholmen men han kör ju även på andra ställen.

   Hittar jag en instruktör jag gillar så skulle inte jag ha något emot att åka runt till olika gym just för att få träna med den jag tycker är bra.

   Sökte lite generellt och hittade Combat här: Marievik, Liljeholmen, Hornstull, Älvsjö, Fridhemsplan, Lidingö, Hötorget, Vällingby C, Odenplan, Haninge, Telefonplan, Täby, Zenit, Medborgarplatsen, Regeringsgatan och Spårvagnshallarna. Det finns andra...

   Kul att du är full av energi och att du är villig att bli av med lite ;-)

   Berätta gärna hur det går med din Combat!

   Radera
  2. Hej Chrille, har nu hittat till din blogg, en mkt trevlig sådan:-) Ska absolut hålla mig uppdaterad. Jag älskar ju Bodycombat och var på passet ovan. Håller med om att Adam är grym, otroligt bra på att peppa och får mig att bli glad varje pass. Rekommenderar verkligen också hans andra pass Bodypump och Bodybalance. Märkligt nog är han enastående även på att få människor att slappna av i det sistnämnda.

   Väl mött på Sats!
   /Anette

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  4. Hej och tack!
   Jo, det minns jag för du stod ju precis till vänster om mig och kämpade och svettades..;-)
   Håller med dig om Adam även när det gäller det sistnämnda. Svårt att tro då du precis som jag vet hur "wild &crazy" han kan vara :-)
   Anette, vi ses väl på Onsdag? Det blir en tur till Stockholm och passar på att köra passen!

   Radera