måndag 2 juli 2012

Det bästa med gruppträning

Bodypump
Sommaren är här och folk inleder sina semestrar, det märks inte minst på gymmet. Är det bra väder så söker sig säkert många utomhus och tar en löprunda. 

Är du nybliven löpare och vill ha lite inspiration från en av mina tidigare bloggar så läs Vill du börja springa och vill ha några tips?.

Jag kämpar hur som helst vidare en del inomhus och ibland så inser man fördelarna med gruppträning. Jag var på gymmet och körde ett eget styrkepass när jag såg Lena komma upp för trappan efter ett gruppass. Lena skriver för övrigt en del kommentar av och till.

Hur som helst så körde jag Benpressen och hon såg mig inte men efter att hon hade duschat så joggade jag ikapp henne och frågade henne om hon skulle köra Bodypump under torsdagkvällen vilket hon tänkte göra. "Kul, då ses vi där!".
 
Torsdag... det är dags för Bodypump och mycket riktigt så kliver hon in på gymmet. Micaela håller i sitt sista pass före semestern så det är kul att vara där. 

Uppvärmningen drar igång och ganska snart är det dags att plåga benen med bland annat knäböj och det är nu man får rycka in. Benövning = Lena laddar rejält med vikter på stången och behöver hjälp med att få skivstången på plats. Hon är riktigt stark i benen. Imponerande!

Själv kör jag på som vanligt, dvs jag vill precis orka men genom att lida under de sista repetitionerna. Undantaget är armhävningarna efter all bröstträning där man har ena handen på en viktskiva. Superjobbigt där men det är bara att bita ihop!

Passet är till slut över och det är nu man får sin belöning. Lena kommer fram och säger att "Det var lite segt idag. Hade det inte varit för dig så hade jag inte orkade de sista 4 repetitionerna".

Och vad vill jag säga med det? Jo, det är det här som är sååååå kul med gruppträning! Har du en dålig dag? Utnyttja energin du kan få helt gratis av dina kamrater!

Bara att höra Lenas kommentar sporrar mig och ger mig energi till nästa pass!

Jag vill passa på att tacka några riktigt bra instruktörer som ger mig massor med energi. Några har jag bara kört enstaka pass med men är bra! 

Utan inbördes ordning... mina hjältar och förebilder...  Camilla(min mentor, gilla läget), Micaela, Annsofi, Adam, Fredrik och Olle. Hoppas ni förstår hur mycket ni betyder!

Det var allt för den här gången... vi kanske ses?

Vill du veta mer?


2 kommentarer:

 1. Kala söker maka. Är man öppen för den energi som andra människor runt omkring en kan ge så kan man hitta den i många olika sammanhang.
  När det gäller träning så gör man det ju egentligen mest för sin egen skull. För att må bra, orka mer och kanske slippa att ha värk och ont. Att träna tillsammans med andra kan tillföra även en social funktion. Även om jag inte känner de andra deltagarna kan jag hämta lust och energi till min egen träning bara genom att snegla runt i salen.
  Vill du bara tävla med dig själv går det alldeles utmärkt. Men vill du kan du få lite exta utmaning genom att öka lika mycket som grannen, fast från din egen nivå som utgångspunkt. Eller du kan ge dig den på att köra lite, lite hårdare än grannen och ge allt. Du väljer själv och övriga gruppdeltagare kan ge dig massor utan att de ens märker det.
  Själv har jag tränat olika former av gruppträning under större delen av mitt vuxna liv. Så det är bara att erkänna att jag har svårt att vara utan. Men visst är det så att vissa träningskompisar ger mer tillbaka än andra. Det kan låta helknäppt, men det har faktiskt hänt vid ett par tillfällen genom åren att jag valt att gå till träningspasset istället för att följa med jobbarjimpisarna ut på AW. Men vetskapen om att en eller flera träningkompisar kommer att finnas där och ge härlig glädje och energi som avslutning på en jobbigt dag har gjort beslutet lätt. Känslan efter ett pass när du känt att du kunnat ta i ordentligt är guld värd. Får du då dessutom hjälp av andra runt omkring dig alldeles gratis är det ju bara positivt.

  Christer- jag känner mig hedrad om jag lyckats ge dig lite extra träningsmotivation eller träningsglädje. Du har gett mig (och ger) massor. Jag kommer på torsdag, gör du ?Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du.
   Håller med om allt du skriver. Känner även igen det där med AW. Har hänt mig också. Vad säger man? Det är ju en passion.

   Rätt angående Träningskompisarna... Vissa ger mer än andra. Vissa pratar gärna lite, andra inte alls. Vissa söker kontakt, andra ignorerar övriga. Å andra sidan så pratar kanske någon "för" mycket...

   Torsdag... Du kan räkna med mig(sorry Tomas, vi får dyka en annan gång).

   Radera