måndag 2 juli 2012

Det bästa med gruppträning

Bodypump
Sommaren är här och folk inleder sina semestrar, det märks inte minst på gymmet. Är det bra väder så söker sig säkert många utomhus och tar en löprunda. 

Är du nybliven löpare och vill ha lite inspiration från en av mina tidigare bloggar så läs Vill du börja springa och vill ha några tips?.

Jag kämpar hur som helst vidare en del inomhus och ibland så inser man fördelarna med gruppträning. Jag var på gymmet och körde ett eget styrkepass när jag såg Lena komma upp för trappan efter ett gruppass. Lena skriver för övrigt en del kommentar av och till.

Hur som helst så körde jag Benpressen och hon såg mig inte men efter att hon hade duschat så joggade jag ikapp henne och frågade henne om hon skulle köra Bodypump under torsdagkvällen vilket hon tänkte göra. "Kul, då ses vi där!".
 
Torsdag... det är dags för Bodypump och mycket riktigt så kliver hon in på gymmet. Micaela håller i sitt sista pass före semestern så det är kul att vara där. 

Uppvärmningen drar igång och ganska snart är det dags att plåga benen med bland annat knäböj och det är nu man får rycka in. Benövning = Lena laddar rejält med vikter på stången och behöver hjälp med att få skivstången på plats. Hon är riktigt stark i benen. Imponerande!

Själv kör jag på som vanligt, dvs jag vill precis orka men genom att lida under de sista repetitionerna. Undantaget är armhävningarna efter all bröstträning där man har ena handen på en viktskiva. Superjobbigt där men det är bara att bita ihop!

Passet är till slut över och det är nu man får sin belöning. Lena kommer fram och säger att "Det var lite segt idag. Hade det inte varit för dig så hade jag inte orkade de sista 4 repetitionerna".

Och vad vill jag säga med det? Jo, det är det här som är sååååå kul med gruppträning! Har du en dålig dag? Utnyttja energin du kan få helt gratis av dina kamrater!

Bara att höra Lenas kommentar sporrar mig och ger mig energi till nästa pass!

Jag vill passa på att tacka några riktigt bra instruktörer som ger mig massor med energi. Några har jag bara kört enstaka pass med men är bra! 

Utan inbördes ordning... mina hjältar och förebilder...  Camilla(min mentor, gilla läget), Micaela, Annsofi, Adam, Fredrik och Olle. Hoppas ni förstår hur mycket ni betyder!

Det var allt för den här gången... vi kanske ses?

Vill du veta mer?