tisdag 18 september 2012

TdF-Cycling(Tour de France) - nytt, kul Cycling äventyr!

TdF-Cycling
För 2 veckor sedan när jag stryketränade så träffade jag en arbetskamrat på gymmet som skulle delta i TdF-Cycling, eller Tour de France.

Jag tittade in i lokalen och såg att det bara var ett 10-tal deltagare. Märkligt tyckte jag då Spinningen normalt drar mycket folk.

Tisdagen efter var det fortfarande bara ett fåtal deltagare. Marie försökte den här gången få mig att haka på men jag var mitt i passet och var helt fokuserad på min styrketräning men lovade att anmäla mig veckan efter vilket jag gjorde. Behöver jag säga att det var lätt att få plats på klassen även om man bokade sent?

Tisdag... dags för TdF. Springer bort till gymmet, pratar lite i repan med en kompis, byter om och gör mig redo för passet.

Det visar sig att vi är 10-12 personer som sitter på Cyklarna. Instruktören heter Åsa. Har inte sett henne förut men hon verkar bra. Hon drar igång musiken och uppvärmningen...

Min beskrivning av Tour de France
Vad skiljer det här från vanlig Cycling/spinning? Till att börja med så berättar Åsa lite om Tour de France och om etapperna man cyklar. Hon förklarar att det här är Etapp 7 och att vi nu närmar oss bergen och att vi kommer att följa den riktiga banprofilen.

Hela passet följer en röd tråd, jag skulle kalla ett för Storytelling. Vi deltar alla i en klunga som ligger lite efter ledarklungan och det är vårt jobb att samarbeta för att komma ikapp ledartröjan.

Musiken finns naturligtvis där men den känns specialkomponerad och anpassad efter vad som händer just nu. Musiken blir taktfull och dramatisk när det bär av brant uppåt och vi börjar jakten.

En bra bit in i passet närmar vi oss ledarklungan och Åsa pekar ut en i taget som ska ställa sig upp och leda gruppen i en jakt. Hon pekar på en av oss och säger: "Du är ledare". Personen ställer sig upp och ökar tempot samtidigt som vi sitter ner eller frivilligt står upp. På det här sätter så utser hon hela tiden en ny ledare som ska leda vår jakt och jag måste säga att det är riktigt kul.

Vi är ganska långt in i passet och efter att jag har kört min jakt så har jag dragit på mig en hel del mjölksyra men det är bara att kämpa vidare.

Vi hinner naturligtvis ikapp ledarklungan lagom till att passet är över...

Vad är min slutsats - mina intryck? 
Det är ett annorlunda Cykelpass med ett tydligt Tema och jag är mycket positivt överraskad.

Den stora frågan är varför är det så få som delta på TdF? Det här passet startar klockan 17.30 en Tisdag. Inget konstigt med det. Det finns många i närområdet så det kan ju inte vara tiden som avskräcker.

Tror många att TdF är djävulskt jobbigt? Det har väl aldrig avskräckt någon? Snarare så borde det locka till sig Cycling/Spinning tokiga.

Är instruktören dålig eller oinspirerande? Det kan jag inte tänka mig att man tycker. Åsa är riktigt bra och långt ifrån den sämsta jag har haft som instruktör.

Det är för mig en gåta men jag vet i alla fall en sak... jag har inget emot att ge mig på Etapp 8 nästa Tisdag. Hänger du med?

Vill du veta mer?
SATS - TdF-Cycling
Tour de France - Officiella hemsidanInga kommentarer:

Skicka en kommentar