onsdag 29 augusti 2012

Bodypump 83 - mina första intryck!


Bodypump 83
Så har man kört Bodypump 83 och även SATS Core någon gång så det kan vara på sin plats att dela med sig att mina första intryck.

Jag kommer troligtvis att komplettera med en ny Blogg om detta då jag känner att jag egentligen vill köra någon gång till och i den bloggen kommer det ytterligare feedback från en eller två andra medlemmar. Det ska blir kul... återkommer om det!

En spontan åsikt från mig men även från Anette är att det kändes som 82:an. Faktum är att hon kollade med instruktören om det var den nya eller en mix av något gammalt. Jag måste säga att jag förstår henne. Jag kom faktiskt fel vid frivändningarna för jag hade 82:an i tankarna

Jag kommer inte att skriva lika utförligt moment för moment den här gången då skillnaderna trots allt inte är så stora..

Kommentarer:
1. Uppvärmningen - Jag kommer ihåg att många upplevde den som lite hattig men man blev ju snabbt van. 83:an är hur som helst mindre hattig och mycket lätt att komma in i. Den tjänar sitt syfte, dvs man blir någorlunda uppvärmd. Som vanligt så gäller det att inte lägga på för tungt, det är ju trots allt uppvärmning.
2. Ben/säte - Inga konstigheter...  knäböj med stång. Faktum är att det var ganska många knäböj och som vi upplevde det, i snabbt tempo.
3. Bröst - Skillnaden mot 82:an är att vi inte avslutar med armhävningar med ena handen på en viktskiva. Fokuseringen ligger på att nöta Bänkpress i olika varianter. Många har fortfarande problem med att inte involvera främre delen av axlarna så jag repeterar: Ner på rygg, fatta ett brett grepp, pressa skulderbladen i brädan och få till det där nypet och nöt på. Långsamt ner - långsamt upp, singlar, snabbt ner - långsamt upp, ner i källaren mm.
4. Rygg - Äntligen dags för marklyft, stående rodd och mina favoriter, Frivändningarna. Lasta på rejält här som vanligt! Du ska lyfta stången nära kroppen och som Camilla brukar tjata om, orkar du lyfta upp skivstången långt ut från kroppen så har du på tok för lite viktskivor på stången. Våga utmana dig själv. Du orkar mer än du tror ! I den här Releasen så får man även nöta på med några militärpressar.
5. Triceps - Gamla hederliga Tricepspress med stång är tillbaka men även stående med viktskiva. Ha kontroll på armbågarna!
6. Biceps - Vem överlever utan Bicepscurls? Inte jag! Som vanligt en variation av stående curls. Precis som 82:an så finns det en frivillig vila i mitten men varför inte utnyttja den pausen till att lägga på några kilo och avsluta med lite seriöst lidande? Jag inleder med 5:orna och 2,5:orna och plussar på med 1,25:orna på slutet. Hm, dags att köra 10 kg x 2 inom kort tror jag. Det värsta som kan hända är att man inte orkar men man måste ju utmana sig själv.
7. Utfall(Ben/säte mm) - Jag tränar mina ben hårdare privat för att orka mera men utfallen är fortfarande tuffa och upphoppen finns kvar men med en en lättare variant. Ärligt talat så känner jag ganska ofta precis innan vi drar igång att "Oj, nu är det dags igen, det här blir superjobbigt".
8. Axlar - Har du någon gång fått perfekt kontakt och kört så hårt att det känns som att de ska spricka? Underbart känsla eller hur!? För övrigt så är Macrays är tillbaka på schemat...
9. Mage - Plankan, raka uppsittningar, sneda uppsittningar. Vi har sett det förrut!
10. Nedvarvning/stretch.

Sammanfattning: Måste köra någon gång till innan jag bestämmer mig men det känns väl bra. Vad tycker du? Skicka gärna feedback, helst via en kommentar direkt i bloggen...

Det här blev hyfsat långt trots allt så nästa Blogg kommer att handla om SATS Core men även om Bodybalance och lite annat!

Avslutar med låtarna för BODYPUMP 83
Track 1: Set it Off (Pimp Dawg)
Track 2: Summer Of 69 (Yesterday Affair)
Track 3: Turn Up The Music (Chris Brown)
Track 4: Set Fire To The Rain (Fizzy Deejay)
Track 5: Glad You Came (Toy Hypo)
Track 6: Stronger - What Doesn't Kill You (Kelly Clarkson)
Track 7: Turn The Tide (Manian & Aila)
Track 8: C'est Bleu (Scooter Feat. Vicky Leandros)
Track 9: When We Stand Together (Nickelback)
Track 10: Better Than I Know Myself (Adam Lambert)

Alternativa låtar:
Bonus: Paradise (Psychic Stars)