onsdag 9 januari 2013

Bodypump - Träningsåret 2013

Så är det ett nytt träningsår vilket syns med all tydlighet så fort du går till gymmet eller försöker boka din Bodypump via SATS App.

Människor du aldrig har sett förut blandas med de ansikten du är van vid. Bodypumpen som till 90% brukar bestå av kända ansikten är plötsligt en mix av veteraner och nyårslöften

Personer som alltid deltar står plötsligt ängsligt i repan och hoppas på att få vara med på bekostnad av någon som har glömt att avboka.

Jag är som alltid splittrad i den här frågan. Jag unnar naturligtvis alla att delta på till exempel Bodypumpen men jag blir lika förbannad varje gång när många helt enkelt inte dyker upp.

Personer som älskar Bodypump kommer kanske inte med då de hade plats 25 i kön och gav upp. De åkte/gick inte ens till gymmet när de i själva verket hade kommit med om de hade chansat och gått dit.

I Fredags var jag på Plats 30 när jag gick till sängs och på morgonen hade jag Plats 25. Tänkte att, okej, några till kommer att falla bort under den timme som är kvar men inte tillräckligt många. Nu var klockan 09.00 och passet började 10.30.

Jag åker hur som helst till gymmet och hejar på Jeanette i repan. Hon är ny... har börjat som Instruktör på spinningen och 30-20-10. Berättar att "Jag är på Plats 25 i kön men det är ju kört". Hon ber mig ändå titta ut när det är 10 minuter kvar. Visst det hade jag ju ändå tänkt göra men utan hopp.

Jag går in till lösvikterna, tar fram EZ-stången och kör drag till hakan, bicepscurls samt militärpressar och går ut när det är 10 minuter kvar. Det är jättelång kö.... vad var det jag sa... men då glider snabbt Jeanette fram till mig och sticker åt mig en lapp. Jag kom med... klockan hade passerat deadline.

Hur går snacket på gymmet då? Veteranerna hänger i klungor med taggarna utåt och viskar lite "Oj, vad det är många nya" samt "Det är lugnt, det lugnar ner sig om några veckor".

Alla får ju vara med och ska få vara med men det går inte att sticka under stol med att alla Nyårslöften är ett hot... ett hot mot Veteranernas träning.

Det här inlägget är delvis dramatiserat men jag tror att många känner igen det här.

Jag önskar hur som helst alla nya mycket välkomna till Träningsåret 2013 !

Ps. Glöm inte bort att avboka i tid ! (läs detta med glimten i ögat nu).