måndag 24 juni 2013

Bodypump 86 - steg för steg!

Bodypump 86
Dags för en liten genomgång av Bodypump 86.  Vad tycker jag är bra eller mindre bra? Finns det några överraskningar eller är det som vanligt?

Musiken spelar som alltid stor roll när det gäller Bodypump. Det kan vara jättebra övningar och kombinationer men är musiken usel så kanske man inte får den där lilla extra kicken!

Det kommer en sammanfattning redan här och den lyder:"Det är fullt möjligt att lägga på extra kilo på flera av låtarna!"

Slutsnackat från mig, över till Bodypump 86 och Micaela som dagen till ära skulle mana på oss...

Kommentarer:
1. Uppvärmningen -  Föga förvånande så är det nu dags för att förbereda muskelgrupperna för belastning. Är det något speciellt som belastas extra hårt i nuvarande Release så ingår ofta det i uppvärmningen i en Light-version. Här finns exempelvis utfall, knäböj, drag till hakan, bicepscurl mm.
2. Ben/säte - Knäböj och utfall finns alltid med här i olika kombinationer.
Flyes - utförande
3. Bröst - Här kommer Releasens stora nyhet nämligen Flyes! Vi ligger som i bänkpress men med hantlar eller viktskivor och börjar med armarna rakt upp och för sedan armarna utåt/nedåt och öppnar upp bröstkorgen. Vissa förordar raka armar men inte jag. Det kan bli en onödig belastning för armbågsleden. Ha något böjda armar när du kommer till nedersta läget, se bilden! Efter våra Flyes så går vi snabbt över till vanlig bänkpress med skivstång och kör ett set.
4. Rygg - Usch, vad har de gjort men min gamla favorit? Vi inleder med enbart frivändningen om och om igen. Jag tror inte att tekniken blir bättre om det är detta man vill uppnå men förhoppningsvis så kan det hjälpa någon. Hur som helst så får vi efter ett tag utföra hela rörelsen med pressen mot taket. Jag säger bara.... Ladda på med vikt! 
5. Triceps - Övning med tre moment. Vi inleder med Sittande tricepspress över huvudet med viktskiva och fortsätter med Bänkdips och avslutar med Kickbacks. Vid tricepspressen med viktskivan, se till att hålla in armbågarna så mycket som möjligt. Blir man trött är det lätta att tappa armbågarna(hållningen). Vid dipsen, snudda bänken med rumpan i rörelsen upp och ner, dvs gå nära bänken. Slutligen Kickbacks, denna underskattade övning bland sk. riktiga bodybuilders. Håll överarmen längs kroppen hela tiden och böj vid armbågen. Fuska inte utan sträck ut hela armen!
6. Biceps - Skivstångscurls för hela slanten i denna Release. Du kan köra ganska tungt men tänkt på att du ska kunna ha fullgod teknik och inte behöva fuska med slängiga rörelser. Lyssna på instruktören! Är det långsamt upp så är det. Ska du hålla emot nedåt så gör det och låt det brinna i musklerna!
7. Utfall(Ben/säte mm) - Här kommer flera nyheter. Vi kör utfall med viktskiva istället för med skivstång och knäböjen utför vi också med viktskiva. Vid knäböjen så sträcker man armarna med viktskivan upp mot taket. Inga upphopp i denna Release. Kul med någonting nytt!
8. Axlar - Det här kan bli din monsterövning i denna Release om du tar i för fullt och kör med tunga hantlar och viktskivor. Vi börjar med relativt många armhävningar och går över och gör några få hantellyft åt sidan innan vi nöter på med Macrays. Väl klara med den gamla favoriten så gör vi Drag till hakan med viktskivor. Vi avslutar med Militärpressar uppåt med skivstång. 
9. Mage - Releasens besvikelse(?). Vi gör höftlyft med viktskiva vilande mot låren(om den nu inte glider ner mot skrevet). Vi avslutar med Crunches med viktskiva på raka armar mot taket.
10. Nedvarvning/stretch.

BODYPUMP 86
Track 1: I Cry (Flo Rida)
Track 2: In The Clear (Six60)
Track 3: Your Body (Christina Aguilera)
Track 4: Campione 2012 (E-Type)
Track 5: 50 Ways To Say Goodbye (Train)
Track 6: Dark Side (Kelly Clarkson)
Track 7: Don't You Worry Child (Swedish House Mafia)
Track 8: We'll Be Coming Back - Killsonik Remix (Calvin Harris feat. Example)
Track 9: She's So Mean (Matchbox Twenty)
Track 10: Try - (P!nk)

Alternativa låtar:
Track 3: What A Feeling (Alex Gaudino feat Kelly Rowland)

4 kommentarer:

 1. "Mage - Releasens besvikelse(?)"
  Inga frågetecken, det är en besvikelse helt klart

  SvaraRadera
 2. Hej igen Chrille! måste ju bara kika in här då och då :) Kul att läsa vad du tycker. Bra summering av 86:an.

  "Väl klara med den gamla favoriten så gör vi Drag till hakan med viktskivor."
  Denna blir jag typ ilamående av och får en loustig känsla bak i skuldrorna(?) så tar det lugnt med den övningen. Kör väldigt lätt och ibland långsammare än man ska. Är nog bara ovan att röra kroppen på det viset?

  "9. Mage - Releasens besvikelse(?). Vi gör höftlyft med viktskiva vilande mot låren(om den nu inte glider ner mot skrevet)."
  Håller med om besvikelse. Iaf höftlyften. Känner mig mest fånig :) Vill ha fler crunches istället. Ibland går just de lite väl fort och jag saktar ner farten för att få känna det bränna i magmusklerna ordentligt.

  Vet du när 87:an kommer? Ha en skön sommar! /Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nina!

   Tack för kommentarerna om 86:an. Jag skäms dock lite för mina oregelbundna inlägg/bloggar. Det ha varit en turbulent period som gör att jag har haft svårt att skriva men nu ska det bli bättring.

   Du skriver att du får en olustkänsla vid Drag till hakan med viktskivor. Drag till hakan är min favorit när jag styrketränar på egen hand. Du kanske kommer ut för långt från kroppen(framför)? Försök gå med armbågarna utåt/uppåt och håll dig nära kroppens linje. Alternativt, strunta i viktskivorna och använd stången med endast lätt vikt. Testa!

   Japp, magen är ingen höjdare tycker jag. Usch och fy...

   87:an bör komma i början av September.

   Ha en trevlig sommar du också!

   Radera
 3. Hej!

  Mage på Body Pump 86 är ingen höjdare. Vart väldigt besviken när man kom till magen. =( Har tränat Body Pump hur länge som helst. Och jag tror att den här magen är den största besvikelsen hittills. 

  Min favorit är utfallen. =) 

  Jag tränar även Body Combat, Indoor Walking, Zumba (Är själv instruktör i Zumba), Cross och Tabata. Ska prova Grit... får se när det blir. =)

  Kul att läsa din blogg. Längtar redan till 87 an på Body Pump. 

  Ha en fortsatt trevlig och härlig sommar. 

  Med Vänliga Hälsningar

  Sara 

  SvaraRadera