måndag 24 juni 2013

Bodypump 86 - steg för steg!

Bodypump 86
Dags för en liten genomgång av Bodypump 86.  Vad tycker jag är bra eller mindre bra? Finns det några överraskningar eller är det som vanligt?

Musiken spelar som alltid stor roll när det gäller Bodypump. Det kan vara jättebra övningar och kombinationer men är musiken usel så kanske man inte får den där lilla extra kicken!

Det kommer en sammanfattning redan här och den lyder:"Det är fullt möjligt att lägga på extra kilo på flera av låtarna!"

Slutsnackat från mig, över till Bodypump 86 och Micaela som dagen till ära skulle mana på oss...

Kommentarer:
1. Uppvärmningen -  Föga förvånande så är det nu dags för att förbereda muskelgrupperna för belastning. Är det något speciellt som belastas extra hårt i nuvarande Release så ingår ofta det i uppvärmningen i en Light-version. Här finns exempelvis utfall, knäböj, drag till hakan, bicepscurl mm.
2. Ben/säte - Knäböj och utfall finns alltid med här i olika kombinationer.
Flyes - utförande
3. Bröst - Här kommer Releasens stora nyhet nämligen Flyes! Vi ligger som i bänkpress men med hantlar eller viktskivor och börjar med armarna rakt upp och för sedan armarna utåt/nedåt och öppnar upp bröstkorgen. Vissa förordar raka armar men inte jag. Det kan bli en onödig belastning för armbågsleden. Ha något böjda armar när du kommer till nedersta läget, se bilden! Efter våra Flyes så går vi snabbt över till vanlig bänkpress med skivstång och kör ett set.
4. Rygg - Usch, vad har de gjort men min gamla favorit? Vi inleder med enbart frivändningen om och om igen. Jag tror inte att tekniken blir bättre om det är detta man vill uppnå men förhoppningsvis så kan det hjälpa någon. Hur som helst så får vi efter ett tag utföra hela rörelsen med pressen mot taket. Jag säger bara.... Ladda på med vikt! 
5. Triceps - Övning med tre moment. Vi inleder med Sittande tricepspress över huvudet med viktskiva och fortsätter med Bänkdips och avslutar med Kickbacks. Vid tricepspressen med viktskivan, se till att hålla in armbågarna så mycket som möjligt. Blir man trött är det lätta att tappa armbågarna(hållningen). Vid dipsen, snudda bänken med rumpan i rörelsen upp och ner, dvs gå nära bänken. Slutligen Kickbacks, denna underskattade övning bland sk. riktiga bodybuilders. Håll överarmen längs kroppen hela tiden och böj vid armbågen. Fuska inte utan sträck ut hela armen!
6. Biceps - Skivstångscurls för hela slanten i denna Release. Du kan köra ganska tungt men tänkt på att du ska kunna ha fullgod teknik och inte behöva fuska med slängiga rörelser. Lyssna på instruktören! Är det långsamt upp så är det. Ska du hålla emot nedåt så gör det och låt det brinna i musklerna!
7. Utfall(Ben/säte mm) - Här kommer flera nyheter. Vi kör utfall med viktskiva istället för med skivstång och knäböjen utför vi också med viktskiva. Vid knäböjen så sträcker man armarna med viktskivan upp mot taket. Inga upphopp i denna Release. Kul med någonting nytt!
8. Axlar - Det här kan bli din monsterövning i denna Release om du tar i för fullt och kör med tunga hantlar och viktskivor. Vi börjar med relativt många armhävningar och går över och gör några få hantellyft åt sidan innan vi nöter på med Macrays. Väl klara med den gamla favoriten så gör vi Drag till hakan med viktskivor. Vi avslutar med Militärpressar uppåt med skivstång. 
9. Mage - Releasens besvikelse(?). Vi gör höftlyft med viktskiva vilande mot låren(om den nu inte glider ner mot skrevet). Vi avslutar med Crunches med viktskiva på raka armar mot taket.
10. Nedvarvning/stretch.

BODYPUMP 86
Track 1: I Cry (Flo Rida)
Track 2: In The Clear (Six60)
Track 3: Your Body (Christina Aguilera)
Track 4: Campione 2012 (E-Type)
Track 5: 50 Ways To Say Goodbye (Train)
Track 6: Dark Side (Kelly Clarkson)
Track 7: Don't You Worry Child (Swedish House Mafia)
Track 8: We'll Be Coming Back - Killsonik Remix (Calvin Harris feat. Example)
Track 9: She's So Mean (Matchbox Twenty)
Track 10: Try - (P!nk)

Alternativa låtar:
Track 3: What A Feeling (Alex Gaudino feat Kelly Rowland)