tisdag 9 december 2014

Allt om Bodypump 92

Bodypump 92
Så har man kört Bodypump 92 några gånger och fått den första känslan för den nya Releasen.

Vad känner jag då och vad tycker andra? Det blir ju alltid lite snack efter passet när det kommer en ny Release. De flesta har ju tröttnat lite på den man har kört varje vecka med undantag för personer som råkar älska den över allt annat.

Så här spontant så känner jag väl att den inte kommer att gå till historien som den roligaste jag någonsin har kört och musiken är ingen höjdare heller eller vad tycker du/ni?

Men vänta nu... jag måste säga att den rent träningsmässigt ändå är riktigt bra. Jag fick en rejäl träningsvärk i framför allt ben, rumpa och bröst och det är bra!

Bröstmuskelaturen brukar vara lite svår att komma åt när man kör Bodypump. Trots att jag har bredast tänkbara grepp så märker jag att det krävs en variation av vanliga pressar och nötande i källaren eller varför inte i toppen, bränner det till rejält!

Första gången jag körde ben så tyckte jag att den var lite mesig men dagen efter insåg jag att jag hade helt fel... jag fick rejäl träningsvärk i 2 dagar och det är inte vanligt mina damer och herrar.

När vi kör ryggen så är det fokus på frivändningar! Den enda gången vi gör något annat så kör vi några reps raka marklyft(sk. bodypump marklyft) eller någon enstaka rodd, rätta mig om jag har fel där.

Axlarna får sitt via hantelsväng utåt vilka vi sedan kompletterar med rotator uppåt. Vi utför även axelpressar med stång mot taket och lite annat.

Biccarna är med stång den här gången och vi varierar fullständiga curls men temat är halvor i bottenläget samt där vi hackar oss uppåt i flera steg, dvs nerifrån till parallellt med golvet och sedan vidare uppåt.

Triccarna är i pricip en variant av scullcrusher och vanliga pressar samt sittandes på bänk/bräda med viktskiva bakom huvudet.

Det där var mina första intryck och ta det med en nypa salt. Det finns flera moment och i en annan ordning men nu får någon kanske sig en hyfsat bild...

Några sista ord på vägen då... lyssna på instruktören och musiken. Följ rätt tempo och gör rätt rörelser. Det är fortfarande på tok för många som kör någon form av eget upplägg. Tänk på att det aldrig är fel att fråga eller be om hjälp.

Viktigast av allt... ha kul och ge järnet!

Vill du veta mer:
LesMills - Bodypump