lördag 23 juni 2012

Bodypump eller Styrketräning?, här är några kommentarer från er!

Bodypump
Bodypump är en älskad träningsform, inget snack om det när man ser hur många som hittat min Blogg via sökning på Google.

Vad många kanske inte har sett är hur många som lämnar kommentarer via Bloggarna/Inläggen. 

En gemensam nämnare hos de som lämnar kommentarer eller frågor är att man vill gå ner några kilo, komma i form men gärna lägga på sig lite muskler också. Det kan som jag har skrivit tidigare vara ganska svårt. Kardiotränar du så kan det vara svårt att bygga muskler samtidigt.

Jag tänkte visa några kommentarer jag har fått här nedanför... något förkortade ibland...


Från Nina:
Hej! Tack för att du skrivit om 82:an. Ser fram emot att prova den. Tränade senast i fredags och då var det 81:an ännu och sen blev jag förkyld. Vet du om man kan träna med hosta? Jag är frisk nu i övrigt men hostan kan hänga kvar i veckor :/ Har bodypump-abstinens förstår du :-)

TrainingChrille svarar:
Hej Nina! Träna med snuva osv gör ju inte så mycket men man ska vara försiktig när det gäller halsproblem. Jag är ingen läkare men säger så här... har du ont i halsen så låt bli men är det bara rethosta så kan du prova att köra. Man kan ju ha rethosta i veckor efter att man har tillfrisknat. Lyssna alltid på kroppen!

Från Majsan:
"Åh! Du skriver så bra!! Jag vill både bygga muskler och gå ner i vikt! Jag tycker Bodypump och funtional Moves funkar bäst för mig och bodybalance har jag börjat gilla mer och mera."

TrainingChrille svarar:

"Vill man prioritera och bygga muskler på allvar så att det syns så kan du ju köra något pass Bodypump och även egen styrketräning. Kanske med en PT? Bara ett förslag. Mycket viktigt är att äta ordentligt! Börjar du träna hårt så måste du äta bra mellanmål och gärna Proteintillskott direkt efter avslutat pass."

Från AnnaF:
"Jag håller absolut med om i det du skriver att musklerna kan inte bli så stora med BP men styrka bygger man bevisligen upp. Mitt mål med träningen är att minska min vikt (samtidigt äter jag kontrollerat, vilket är avgörande för viktminskning). Jag vill också bli starkare och få nån form av toning på kroppen..."

TrainingChrille svarar:
"Det krävs hårt arbete, bra kostvanor, återhämtning samt tålamod för att lyckas komma dit man vill men du har rätt attityd!

Din beskrivning stämmer bra med det jag har gått igenom. Minska fettprocenten, öka styrka, få bättre flås samt tonad kropp. Jag kallar det deffad eller rippad men vi menar nog samma sak och ärligt talat... visst är det snyggare med en tonad och vältränad kropp än en superbulkig kropp? Bara min åsikt!
Fortsätt kämpa, fortsätt rapportera! :-)"

Från Lena:
"...Men precis som du skrivit om behöver man ju utveckling för att komma ett steg längre med sin träning. Har ännu inte kommit mig för att köra något eget styrkepass även om jag vet ungefär vad jag vill fokusera på. Vore kul att få lite tips om bra övningar vid tillfälle."

TrainingChrille svarar:
"...Gillar för övrigt din inställning till träningen, den är så seriös. Me like it! :-)
Hoppas vi kör ett pass ihop igen snart och naturligtvis så kan vi ta ett snack om träningen i allmänhet. Alla har olika behov men jag kan berätta hur jag prioriterar! Vi hörs/ses!"

Från Erica angående Bodypump 82:

Jag gillar det nya helt klart särskilt tricepslåten!!! Tur att de börjar med dipsen är sjukt svag när det gäller att ha mig själv som motvikt. Nr två är utfallen helt klart! Brinner inte benen efter det säger jag gå djupare hoppa högre!

TrainingChrille svarar:

Vi gillar samma plågor märker jag. Kul med feedbacken...

Från Madeleinei:

Ååh jag tycker att 82:an är såå bra! De senaste releaserna har varit lite sisådär, bra förstås men 82, wow! Jag gillar den såå mycket, särskilt triceps och utfall, otroligt jobbiga men ack så underbara! Enda minuset är att jag saknar mac raise (osäker över namnet men du vet den i axellåten!) samt att musiken i bröstlåten är lite tråkig. Annars super!

TrainingChrille svarar:

Hej du! Gillar också 82:an, även om jag kanske inte tycker att den är bättre än 81:an. När det kommer en ny Release så är det alltid något man saknar från den föregående. Håller med om Macrays(min stavning) och även om Triceps. ÄLSKAR triceps i 82:an!

Det här är bara några få exempel på kommentarer/inlägg. 

Snart kommer en någonting nytt... någon som vill att jag skriver om något speciellt? Styrketräning? Bodypump? You name it!