tisdag 7 augusti 2012

BodyCombat, BodyBalance och Bodypump - veckans höjdpunkter!

Bodycombat och Bodypump
Semester innebär sol och bad men för mig även hård träning!

Söndagen innebar ett eget styrkepass under 1 timme och 30 minuter där favoritövningarna drag till hakan med stång, militärpressar samt Chins fanns med på schemat. Underbar start på dagen! Hängde på låset när de öppnade klockan 09.00.

Åter till Stockholm under Onsdagen för att kolla posten samt lite andra ärenden. Naturligtvis passar jag på att köra ett BodyCombat samt BodyBalance pass.

Kommer till gymmet och det visar sig att Annette som deltar i ungefär samma pass också är där och svettas. Hon har problem med sina knän och är försiktig när hon kör Bodypump men kör hårt när det är BodyCombat och BodyBalance och gör det riktigt bra! Hon är tekniskt duktig och gör aldrig något till 80% utan öser på!

Adam håller som vanligt i passet och den här veckan åker vi på bestraffning igen... för många tappar guarden... musiken stoppas och vi får gå ner och göra armhävningar. Vissa lider men jag och Annette småler... det hör till spelet...

***

Åter till landet... Torsdag... det innebär Bodypump i Frösåkershallen... eller Frösan som många säger. Uppladdningen blir inte så bra. Måste slänga mig i bilen och åka hem för att hämta en träningsdetalj

Kommer till Frösan precis när uppvärmingen börjar och känner mig stressad. Som tur är så har Frugan plockat fram bänk, stång, vikter etc... behöver bara hämta en extra viktskiva så är jag redo.

Mia håller i passet och hon är riktigt bra på det hon gör. Jag brukar jämföra instruktörerna med Camilla och det finns inte så få likheter mellan Camilla och Mia. Båda är starka, kör stenhårt, har attityd(lite j-lar anamma) och har den där utstrålningen som inspirerar de som deltar. 

Hon är även uppmärksam och poängterar när någon behöver korrigera något, till exempel mina ben när vi gör utfallen: "Blogger ut med knäna". Hon har ju rätt men hon vet inte att mina ben får utstå extra hård träning och att det är bara är med stark vilja och tjurskallighet jag orkar köra på... å andra sidan... det är ju mitt val så... tjata på!  :-)

Passet är hur som helst otroligt svettigt då det som vanligt är väldigt varmt i lokalen och att jag kom stressad till passet underlättar inte. Jag kör lite lättare både på biceps och bröst men det är ändå otroligt jobbigt men det är ett mycket bra pass.

Bodypumpen drar mycket folk i Stockholm och så även här... det är onekligen ett mycket populärt pass och det är ju inte så konstigt men hur viktigt är det inte med en bra instruktör?

Vi kämpar oss genom passet och till slut så ligger vi på golvet och varvar ner. Ännu ett pass är över och man har den där sköna känslan i kroppen. Trött men otroligt glad!

Nu väntar det viktiga som inte får glömmas bort. Att fylla på med ny energi så att man blir redo för nästa pass!

Vill du veta mer?
3 kommentarer:

 1. Ha ha, trevligt att bli omnämnd men förstår inte hur jag ska kunna leva upp till omdömet, du sätter verkligen press på mig:-)

  Synd att du inte var på sats idag, Adam tjuvstartade med Bodypump 83 och det hade varit roligt att diskutera. Känns lite sorgligt att lämna 83:an som hade många sköna låtar, framförallt mage tycker jag. Några guldkorn fanns ändå i 83:an, där jag fastnade för biceps och triceps.

  Väl mött!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du. Hade bokat men kunde inte gå. Första dagen efter semestern så jag kom inte loss.

   Kör Bodycombat och Balance på Onsdag. Dyker du upp?

   Du gärna mejla mig dina intryck av Bodypump 83 på chrillal@gmail.com, ok?

   Radera
  2. Ps. du är ju helt fokuserad när du tränar så skyll dig själv! ;-)

   Radera