onsdag 1 augusti 2012

BodyCombat och Sh'bam - svettigt värre!

Bodycombat 52 och Sh'bam 8
I onsdags blev det Bodycombat igen följt utav Bodybalance. För mig var det sista arbetsveckan före semestern vilket märktes på ett relativt tomt kontor. Tomt på passen? Knappast!

Kom till gymmet och värmde upp med att städa tro det eller ej ;-)
Kutade ner precis i tid för att köra igång Combaten och fann ett fullt rum med tända, träningssugna medlemmar! I like it!

Hm, fick ställa mig i högra hörnet vilket kanske inte var min favoritplats men vad göra man? Jo man gör som vissa, nämligen studsar in i sista sekunden och ställer sig... längst fram naturligtvis! 

Adam är laddad som vanligt och dra igång passet. Behöver inte dra det igen, det är uppvärmning med kombinationer av sparkar, slag och sidoförflyttningar. 

Rummet är varmt som tusan och det är fullt med människor. Inser direkt att det här kommer att bli tufft för mina ben. Egentligen var det upplagd för en vilodag men just det här passet ville jag inte missa. 

Håll ut... får vila imorgon tänker jag men hör plötsligt Adam ropa: "Chrilla, gå djupare med benen"...eller något i den stilen. Jag är så trött i mina ben och vi har knappt börjat. Nu inser man fördelarna med att Instruktörerna vet vem man är... eller?

Hur som helst så var det ett riktigt roligt pass och jag överlevde... och fick vila under Torsdagen.

***

Semester... måndag och något jag aldrig har gjort förut. Sh'bam i Östhammar i Frösan. Sh'bam 8 står det på affischerna, en release jag bara har kört en gång. "Vi får se hur det går", tänker jag. 

I Frösan är det Drop-in, dvs bara att dyka upp och hoppas på att det finns plats vilket normalt inte är något problem om man är ute i tid. Är där i god tid med frugan och väntar in resten. Det blir riktigt många på passet vilket är kul. 

Passet drar igång och det är två instruktörer som delar på passet, Ellen och Elin. De gör en mix av Sh'bam 7 och 8 och gör det riktigt bra. Jag ser det positivt... gillade verkligen 7:an och favoritlåtarna är med och där har man koll. Favoriter som Jai Ho! och Suave är med !

Känner igen 8:an men är lite rostig. Behöver några pass till där men jag inser att jag gör det svårt för mig genom att stå vid högra väggen. Det finns för lite rörelseutrymme för mig där. Gör så gott jag kan.

Passet var hur som helst bra. Det blev otrolig varmt men instruktörerna var riktigt bra och alla verkade ha kul!

Bodypump i Frösan igen på Torsdag...

Vill du veta mer?
LesMills - Bodycombat

PS. Låtlistorna finns som vanligt via Spotify i ramen till höger!


4 kommentarer:

 1. Eftersom du verkar ha bra koll på tekniken i pump så frågar jag dig om ett problem jag har. Det är nämligen så att i bänkpressen känner jag mest av axlarna och även lite triceps men nästan ingenting i bröstmusklerna, vilket ju inte bara är surt för bröstmusklerna utan även för att jag är trött i axlar och triceps redan innan de låtarna. Axlar o triceps ska ju vara lite aktiva under bänkpress men som sagt, det är framförallt mina axlar som blor vääldigt trötta av bänkpressen.

  Jag brukar inte riktigt hålla så brett det går då jag är ganska kort (1,66, 15 år) så det känns som att varför ska jag hålla lika brett grepp som en vuxen man, men det kanske är just det jag ska? (håller dock nästan längst ut mot vikterna, kanske kan komma 2cm längre ut).

  Var även på ett teknikpass för ett tag sedan då jag gillar att finslipa teknik och tycker den är väldigt viktig (vill utbilda mig till instruktör i framtiden), och då sa instruktören som gick runt och kollade in tekniken i bänkpressen att jag ska komma längre ner för att få 90 grader i armbågsleden. Jag inbillar mej dock att risken för att det ska ta i axlarna är större om man går längre ner?

  Tycker även att det är lite svårt att se var på bröstet man går med stången. Kan det hjälpa att gå lite längre ner mot magen än mitt på bröstet?

  Tacksam för svar och tack för en grym blogg!  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för att du gillar bloggen!
   Det här problemet har diskuterats tidigare.
   Det är lätt att koppla in axlarna. Jag hade samma problem tidigare.
   Du är på rätt väg.
   Bredda greppet, sänk stången tills dess att armbågarna är i nivå med Brädan.
   Ha bra tryck mot brädan med skuldrorna. Det ska "nypa" till mellan skuldrorna.
   Svarar via mobilen så jag hoppas att det blir läsbart.

   Radera
  2. Okej, tack! Ska satsa på det på nästa pass och känna om det känns bättre.

   Radera
  3. Hoppas att du får det att fungera. Svårt att beskriva det där med skuldrorna. När jag lägger mig ner så drar jag in skuldrorna mot mitten... De får inte glida isär för mycket.

   Radera