måndag 4 mars 2013

Bodypump 85 - mina första intryck!

Bodypump 85
Så har man kört nya Bodypump 85 och vad tycker jag om den då? Känner vi igen oss? Finns det något som överraskar eller känns helt nytt?

Musiken då, hur är den? Några låtar man verkligen hade kunnat lämna utanför eller finns det någon som passar så där perfekt just för Bodypump?

Jag kommer att ta det från början och försöka får med det jag tycker är matnyttigt! Missar jag något? Något som du tycker är värt att nämnas? Tveka inte en sekund, utan hör av dig! Det är alltid kul att höra vad andra tycker och smaken är ju som baken!

Nu över till Bodypump 85...

Kommentarer:
1. Uppvärmningen - Precis som det låter. Det är uppvärmning så det finns ingen anledning att ladda på med vikt. Lägg på 5:orna och kanske ytterligare något kilo. Efter uppvärmningen så ska du vara beredd att lägga på tyngre och belasta dina muskler och det hårt så fuska inte. Här får du utföra övningar som utfall, knäböj, drag till hakan, bicepscurl mm.
2. Ben/säte - Knäböj och utfall som vanligt. Inte så mycket nöta i bottenläget på vare sig knäböjen eller utfallen. Lite trist kanske?
3. Bröst - Här kommer det lite nyheter vilket var kul. Vi kör bröstpressar, och halvor i bottenläget men sedan en liten nyhet som faktiskt ställde till det lite för mig. Man kör nämligen långsamt ner, snabbt upp, långsamt ner, snabbt upp för att sedan spegelvända och köra snabbt ner, långsamt upp, snabbt ner och långsamt upp. Takt/Tempoförändringen kändes ovan men det var mycket kul med en nyhet och det sitter säkert snart.
4. Rygg - Favoriten! Färre breda rodd men äntligen flera stående militärpressar mot taket och frivändningar. Vi gör vår frivändning och pressar mot taket, går ner och gör vår rodd. Se till att lägga på rejält med vikt! Lägg på något kilo extra än när du körde 84:an! 
5. Triceps - Övning med tre moment. Vi börjar med smala tricepspressar på bänken, övergår till dips på bräda(lägg gärna en vikt i knät) och avslutar med sittande tricepspress med viktskiva bakom huvudet. Vi börjar med viktskivan på raka armar i luften och sänker den ned bakom huvudet mot skuldrorna. Se till att hålla in armbågarna mot huvudet!
6. Biceps - Inga hantlar denna Release utan tillbaka till stången. Du kan köra ganska tungt men tänkt på att låten är ganska lång och seg så lägg inte på för mycket. 
7. Utfall(Ben/säte mm) - Här kommer Releasens stora nyhet! Vi kör utfall och knäböj som vanligt men  här kommer nyheten. Vi ska nämligen använda brädan! Vi ställer den på längden och utför först små, lätta jämfota hopp upp på brädan och hoppar lugnt tillbaka till utgångsläget men sedan ökar vi och hoppar först lugnt upp på brädan men exploderar med full kraft uppåt i luften och landar i utgångsläget. Kör järnet så blir det här riktigt jobbigt!
8. Axlar - Vi börjar med armhävning och går över till hantlarna. Små rodd för axlarnas baksida, sedan kör vi hantellyft utåt. Specialare i denna Release där vi kör varannan macrays respektive hantellyft utåt. Dvs. Hantellyft utåt, macray med vänster arm framåt, ny hantellyft åt sidan och macray med höger arm framåt osv. Vi avslutar som vanligt med skivstången och pressar i taket!
9. Mage - Specialare som är lite svår att beskriva om jag ska vara uppriktig men crunches men även benspark i kombination med viktskiva mot taket..
10. Nedvarvning/stretch.

BODYPUMP 85
Track 1:Heartbreak on Hold (Alexandra Burke)
Track 2: Antidote (Swedish House Mafia vs. Knife Party)
Track 3: Uprising (Muse)
Track 4: The Rhythm Of The Night -Ryan T. & Rick M. Radio Edit (Cascada)
Track 5: Let It Roll (Flo Rida)
Track 6: Blow Me (One Last Kiss) - Clean Radio Edit (Pink)
Track 7: Spectrum (Loyal Crown)
Track 8: This Is How We Rock! - Hardforze H.A.R.D Remix Edit (Brooklyn Bounce)
Track 9: One More Night (Eastern Clause)
Track 10: Forever (Six60)

Alternativa låtar:
Track 4: Undefeated - Basslouder Remix Edit (Ruff Cash)





  
 

3 kommentarer:

  1. 85:an är riktigt bra. Bra musik, lite ny rörelser och framförallt musik som i vissa av låtarna "lyfter" rörelserna. Håller inte med dig om att benlåten är trist. Flyter på med singlar o dubblar som tar bra om du har rätt vikt och bra djup på knäna. Utmaningen ligger i 8:orna som biter rejält om du håller djup hela vägen. De spegelvända bröstpressarna krävde som du sa en gång innan de satt taktmässigt, men när de väl sitter där är det en bra utmaning för musklerna. Här är också ett exempel på låt som lyfter fram rörelserna själv när du väl fått in takten. Håller med om att det går att lägga på lite extra vikt på rygglåten i denna release. Inte så många pressar på raken och förhållandevis enkla drag däremellan . Tricepslåten innehåller egentligen inte något nytt, men det tre setten av rörelser känns som en bra mix. Första delen är förhållandevis kort så här går det också att lägg på i vikt. Jag tyckte bicepslåten var precis lagom lång för att sista settet ska bli en riktig utmaning. Det här är också en låt där du får ett bra flyt och hjälp av musiken i de olika kombinationerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Kört 85:an igen och back om att benlåten i början var tråkig. Ibland krävs det att man kör några gånger innan man utvärderar.

      Problemet i mitt fall är nog att jag var försiktig pga ett problem med ett muskelfäste jag fortfarande har så jag körde helt enkelt för lätt(medvetet) och då blev det ju ej heller någon jätteutmaning. HÅller med om 8:orna :)

      Ökade på triceps, biceps och rygg förra gången vilket var riktigt skönt! Blev rejält slut och hela passet var kanon. Ett av de bästa på länge!

      Bröstlåten gick perfekt den här gången och även maglåten på slutet.

      85:an kan mycket väl bli en av de bättre jag har kört. det känns så just nu hur som helst.

      Radera
  2. Jo visst har du rätt man behöver köra en ny release ett par gånger innan den sitter. Fortsätter jag min utvärdering av 85:an och går vidare till andra benlåten så är det som du säger, här kommer den största förändringen i passet. Börja med vanliga knäböj och utfall på vardera benet. De 16 singlarna i utfalls steget på vardera ben biter lite. Sen kommer nyheten med upphopp på brädan. Hoppar du upp högt landar med mjuka knän och böjer djupt mellan varje hopp blir det här en riktigt svettig utmaning. Även axellåten innehåller en liten förändring mot tidigare releaser. Inleds med många armhävningar, bara att nöta på. Det roliga kommer när vi får plocka upp hantlarna och göra macraysen med en lite ny tvist. En vridning i ryggen samtidigt som vi boxar fram ena armen och drar den andra snett bak upp i vinkel. En riktig skön rörelse men som också blir riktigt tung de sista två setten om du lastat med rätt vikter. Slutligen maglåten som återigen är ett bra exempel på låt som ger ett bra flöde åt rörelserna. Denna gång får vi ingen planka med, men med rätt teknik i crunchen suger den bra i magen. Tricket är väl att hålla benen i 90 graders vinkel men inte luta ner dem för långt mot magen. Skjuter man istället fram dem en bit måste man automatiskt pressa ner svanken och hela crunchen blir tyngre. Vikten vi håller i händerna ska antingen hållas som en keps i pannan när du reser upp alternativt tryckas rakt upp mot taket på raka armar samtidigt som du crunchar. Gillar låten och som sagt med rätt teknik ger den här maglåten bra sug i magen. Jag gillar 85:an skarpt och ser fram emot att köra den några månader framöver !

    SvaraRadera