söndag 20 oktober 2013

Bodypump 87 - mina första intryck!

Bodypump 87
Det tog sin tid men nu har jag äntligen kört Bodypump 87 med Camilla och som vanligt så kommer här en beskrivning över den nya Releasen.

Vad är bra? Vad är mindre bra? Några överraskningar? Hur fungerar musiken med övningarna? En låt kan ju som bekant vara bra att lyssna till men fungerar inte alls till övningen.

Vilken låt tycker du fungerar bäst/sämst? Skicka gärna feedback...

Kommentarer:
1. Uppvärmningen -  Dags att förbereda musklerna(igen) men den här gånger är det lite annorlunda. Istället för att värma upp som vanligt, muskelgrupp för muskelgrupp så gör vi det i omgångar i 2 set. Passa på och njut för det här är enda gången under passet som du får en lätt resa. På med 5 kilos skivorna och plussa på med de små om du vet med dig att du klarar av tyngre vikter.
2. Ben/säte - Knäböj som vanligt och ovanligt många bottenhalvor eller är det bara som det känns? Vad tycker du?
Flyes - utförande
3. Bröst - Här kör vi både bänkpress med stången och flyes med hantlarna. För att få kontakt med bröstmusklerna, håll ett maximalt brett grepp. Är det fortfarande svårt? Prova att gå ner med stången något under bröstmusklerna. Flyes ger dig möjlighet att få en större, djupare rörelse men var försiktigt i kombinationerna med tempobyten så att du inte sträcker dig om du har för tunga hantlar.
4. Rygg - Som jag har skrivit tidigare så älskar jag ryggövningen men tycker att det var lite hattigt med momentet där vi repeterade själva frivändningen i förra Releasen. Vi gör det här igen men färre tror jag. Jag lägger på ganska tungt. Oftast 10kg/2,5 kg/1 kg på varje sida men det är dags att öka.  
5. Triceps - Den här börjar blir tuffare och tuffare känns det som och denna gång har vi inte mindre än 4 moment(bänkdips, tricepsarmhävningar, stående tricepspress med viktskiva och Kickbacks. Håll in armbågarna vid stående tricepspress och snudda bänken med rumpan när du kör bänkdipsen!
6. Biceps - Ingen skivstång utan hantlar eller viktskivor är det som gäller. Bicepscurls med rotering och Hammercurls för hela slanten. Behöver tyngre hantlar då 5:orna är för lätta. Denna release lättaste moment för mig.
7. Utfall(Ben/säte mm) - VARNING, VARNING, VARNING! Här kommer en rump och bendödare på hög nivå! Utfall, utfall och mera utfall och jag som brukar avsky utfall. Konstigt nog så går det bättre än väntat men jösses vad jobbigt och träningsvärken i rumpan och benen blev värre än någonsin. I like it!
8. Axlar - Inga armhävningar denna gång men vi kör hantellyft åt sidan,  Drag till hakan med viktskivor och avslutar med Militärpressar uppåt med skivstång som vanligt. Jo, vi inledde ju med stående rodd med hantlar också om jag inte minns helt fel och rotator blev det också.
9. Mage - Viktskiva mot pannan och kör crunches och använder benen också. Höftlyft med viktskiva vilande mot låren precis som förra releasen. Tar mer på magen än förra tyckte jag... eller?
10. Nedvarvning/stretch.


BODYPUMP 87
Track 1: Let There Be Love (Christina Aguilera)
Track 2: Black Betty (Scooter or Ram Jam)
Track 3: Don't Stop The Party (Pitbull feat TJR)
Track 4: Again & Again - Radio Edit (Nick Skitz, Basslouder, Brooklyn Bounce)
Track 5: My Songs Know What You Did In The Dark (Fall Out Boy)
Track 6: Bom Bom - Radio Edit (Sam And The Womp)
Track 7: Sweet Nothing (Calvin Harris feat Florence Welch)
Track 8: Crush On You (Nero)
Track 9: Troublemaker (Olly Murs feat Flo Rida)
Track 10: Here Without You - (3 Doors Down)
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar