måndag 10 mars 2014

Smaken är som baken även när det gäller Instruktörer!

Bodystep 95
Sitter här och är väldigt trött efter dagens dubbelpass vilket för mig innebar Bodystep och Sh'bam.

Katerina bjöd på delar av nya Releasen på båda passen och jag kan redan nu säga att nya Bodystep 95 verkar bli otroligt jobbig! Hon bjöd på de första 5-6 låtarna och jag var efter dessa rejält sliten vilket naturligtvis är bra :)

Jag har ju en lång historia av att inte kunna gå på halvfart så det var fullt ös från start och sällan har jag varit så trött efteråt och nu snackar vi inte GRIT utan Bodystep men det ÄR 1 timme Full fart och inte en lugn stund!

Skulle gärna tagit fram musiken i Spotify men Bodystep när nästan omöjlig när det gäller musik. Svårt att hitta låtar som fungerar och ibland låtarna, punkt slut!

***

I Lördags blev det Bodypump 89 igen och det var naturligtvis kul. Jag är ännu mera övertygad om att det är en bra Releasen med lite nytänk! Roligast var ändå reaktionen efteråt från en träningskompis som brukar köra Spinning och Core och som provade för första gången och hon var närmast lyrisk efteråt. Kul för Camilla som höll i passet. Roligt med positiv feedback!

***

Satt och funderade på det där med Instruktörer... Tänk vad de är olika och det är ju bra men ändå!

Vissa är tekniska experter men saknar glimten i ögat eller rätt inspiration om du så vill samtidigt som vissa inte är lika vassa och ibland glömmer bort koreografin men som har jävlar anamma och vinner på inspiration. Gör de fel så kör de bara på och de flesta märker ingenting. 

Sedan har vi de där man undrar hur de kan få vara instruktörer. Jo, de existerar faktiskt! Problemet är när de verkar tro att de är bra men är under all kritik. Den värsta sorten gör vissa övningar helt fel tekniskt och man blir orolig för att någon ska ta efter och skada sig! Tack och lov så är de få!

Oavsett hur de är så finns den en annan intressant aspekt. SMAKEN ÄR JU SOM BAKEN! Det jag uppskattar med en instruktör kan ogillas av någon annan. Gå på ett pass och lyssna noga i omklädningsrummet eller duschen efteråt. Det kan bli relativt hårda ord och diskussioner ibland och åsikterna går verkligen isär.

Det har hänt att jag har tänkt att "Ja, ja, fortsätt gnäll.. gör som DU vill och bryt ryggen bara med DIN teknik som tydligen är så himla bra!".

Jag har skrivit det förut om gör det igen... Instruktören vill ditt bästa och kommenterar de din teknik så gör de det för att du inte ska skada dig. De säger det inte för att förödmjuka dig inför resten av klassen. 

De som tränar med mig vet att jag ju har en egen polis som hackar på mig. För en vecka sedan kom hon fram mitt under passet inför heeeela klassen och korrigerade mina armar vid bicepscurlsen. Jag hoppas att hon fortsätter med det för hon är teknikexpert men har samtidigt jävlar anamma och inspirerar mig till 1000 !

Vem vet, vi ses kanske i gruppträningssalen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar