torsdag 1 maj 2014

Får du träningsvärk av Mobiltelefonen?

Träningsvärk av mobilen
...det kan man ju kanske tro när man observerar vissa medtränare på gymmet!

Jag kom tidigt till gymmet då jag skulle delta i kompisens Core pass klockan 18.45 och tänkte passa på att styrketräna under 1 timme på egen hand som lite uppvärmning.

Jag kom dit, bytte om, gick nerför trapporna och passerade en man i 30 års åldern som ivrigt knappade och surfade på sin mobil men tänkte inte så mycket på det.

Det var lugnt vid lösvikterna vilket var skönt... nåja, det var ett riktigt bra väder och många sökte sig nog till brasorna för att elda, grilla korv och sjunga lite så det var väl kanske inte så konstigt.

Hur som helst så laddade jag stången med uppvärmningsvikter och började träna. Killen knappade och knappade precis i närheten. Lägger på mera vikt och fortsätter träna. Byter övningar flera gånger och efter ungefär 30 minuter så upptäcker jag att killen fortfarande knappar frenetiskt på sin käraste ägodel, sin älskade mobiltelefon.

Men snälla... är man på gymmet för att träna eller för att göra något annat? 

Jag vet att många inte kan vara utan sin mobiltelefon under 5 minuter utan att få nervsammanbrott eller abstinens men det här är ju löjligt! Jag knappar själv en hel del på min mobil, det erkänner jag men skulle aldrig drömma om att tappa fokus på träningen när jag är på gymmet. 

Ska man träna så ska man träna och man ska ha total fokus! Håller du med?