torsdag 11 juni 2015

SATS Bootylicious - Vem vill inte ha en snygg häck!?

Bootylicious
Bilden är från SATS.se
Den sista kommentaren i rubriken kom från en kvinna som deltog i Bootylicious i Marievik för några dagar sedan och den var för bra för att inte ta med!

När kompisen Camilla utbildade sig och drog igång Bootylicious i Marievik så kunde jag inte låta bli att prova det här passet och jag skulle inte ångra mig!

Klassen är bara 30 minuter långt och på SATS hemsida läser man följande kommentar om klassen: "Och du behöver inte vara rädd för att inte orka hela vägen".

Vad innebär det då? Jo, det innebär att det är du som väljer tempo... ett tempo som passar dig och visst, det innebär kanske att man kan orka hela vägen men vad gör man om man är en knäppskalle som inte kan hålla igen av rädsla för att ens kompis ska hacka på en efteråt?

Vad är då Bootylicious?
Klassen är som jag skrev 30 minuter lång och följer konceptet korta, effektiva, explosiva och tuffa pass!

Booty är slang för rumpa, häck, röv... you name it men passet är bra för midjan ner skulle jag säga även om din Core får jobba också. Jo, hjärtat får jobba ordentligt också!

Passet liknar Cirkelträning, Grit och andra koncept. Man utför några övningar, normalt 3(Camilla rätta mig om jag har fel) som man upprepar 2-4 gånger innan man byter övningar igen.

Det är allt från Knäböj med ett ben, Burpies där du utgår från stående, går ner på magen, rullar över på rygg och tar dig upp till stående igen och hoppar, helst enbart med hjälp av ett ben i taget, Utfall mot bräda, Skridskohopp samt jämfota hopp upp och ner på din bräda.

Det finns ett antal övningar men jag var så trött att jag knappt kommer ihåg...

Det var eller är intensivt i högt tempo! Vi utför övningarna utan någon direkt vila mellan och tro mig, det är jobbigt om du ger järnet och utmanar dig själv!

Efter passet så var jag riktigt nöjd... det var ett mycket bättre pass än jag hade trott!

Till kvällen hade jag rejäl träningsvärk, baksida lår.. det spred sig under natten till insida lår och rumpa, häck, booty... kalla det vad du vill... den var rejält öm dagen efter hur som helst...
...men jag säger som tjejen på gymmet... "Vem vill inte ha en snygg häck!?"

Vill du läsa mera:
SATS - Bootylicious

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar