tisdag 7 juli 2015

Så här behåller du Träningsmotivationen under sommaren!

Träningsmotivation
För många av oss är semestrarna här igen med allt vad det innebär.

Många har en lång, mörk och jobbig vinter bakom sig samt en halvtaskig vår och är i stort behov av att ladda batterierna och då är det kanske lätt att tappa träningen.

Svårast är det kanske för de som inte tränar regelbundet eller som kom igång efter Nyår.

Vad ska man egentligen göra för att behålla motivationen när det känns otroligt lockande att sola, bada, grilla och bara njuta av livet?

För det första, det går att kombinera semester och träning! Det ena utesluter inte det andra!

Brukar du gå på ett gym på din hemort men är bortrest? Finns det inget gym i närheten av där du befinner dig? Du måste inte alltid träna på ditt favoritgym! Känns det tryggt där du brukar gå? Våga prova ett annat!

Är du på ett lantställe långt ifrån ett Gym eller träningsanläggning? Ok... det finns alltid saker du kan göra utan utrustning! En promenad fungerar eller varför inte dra på dig löpskorna och ta tillfället i akt att förbättra din Cardio? En cykeltur är både rolig och jobbig om du cyklar riktigt långt eller håller högt tempo. Ta gärna med en kompis!

Tänk på att det går att träna utan någon som helst utrustning!
Fråga någon på ditt gym efter råd om bra övningar där du använder den egna kroppen eller varför inte ta med ett gummiband eller något annat lättpackat som är bättre än ingenting!

Har du möjlighet och utrymme så kan du ju skapa dig ett eget litet gym vid ditt fritidshus!
Ta med dig några hantlar, kettlebells, gummiband och viktskivor.

Ett tips! Det finns prisvärd träningsutrustning på exempelvis XXL som inte kostar skjortan! Du kan till exempel köpa en Bodypumpstång komplett med vikter eller varför inte en Stepbräda? Den kan du ju även använda vid Bänkpress med stången du just köpte! De har även mer avancerad utrustning och det är mycket, mycket prisvärt!

Oavsett vad du väljer att göra så finns det alltid någonting du kan göra!
Tänk på att allt är bättre än ingenting! Starta dagen med armhävningar, uppsittningar och plankan.

Vad du än gör... välj inte att göra ingenting!

Slutligen något ännu viktigare! Det är heeeelt okej att grilla, ta en kall öl eller ett glas vin om du föredrar det... eller naturligtvis ett alkoholfritt alternativ!

Ha en underbar sommar!
Trainingchrille


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar