onsdag 11 november 2015

Bodypump 95 - mina reflektioner

Bodypump 95
Nu har jag kört Bodypump 95 tillräckligt många gånger för att tycka till om den. Vad är bra? Vad är dåligt?

Men innan jag kommer dit... Vad är fel? Har du lagt av med Bodypump? Det är faktiskt kommentarer jag har fått. Personer som jag kör gruppträning med har reagerat på min frånvaro och det är både glädjande och tråkigt!

 Till att börja med så har jag inte tröttnat på Bodypump! Att jag har synts mindre har delvis berott på att jag tränar flera styrketräningspass på egen hand och på det faktum att jag har haft mindre tid pga arbete. Jag hinner inte riktigt med som jag skulle vilja. Okej... jag måste erkänna en sak till och det är att det inte har varit lika roligt när bästa kompisen har varit mammaledig. Camilla, du är bara bäst... och det vet du att jag tycker!

Hur som helst så har jag kommit igång riktigt bra igen och inte bara med Bodypump utan även Spinning, Core och Bodycombat. Det är en bra början men det kommer säkert flera och nya pass längre fram.

*** BODYPUMP 95 ***

Första gången jag körde 95:an så hade jag följande spontana tankar efter passet:
  1. Biceps - alla halvor med hantlarna/viktskivor är hattiga och blir lätt slarvigt utförda om man inte är riktigt disciplinerad!
  2. Ben - 95:an kan vara en riktig bendödare om du tar i ordentligt.
  3. Ryggen - älskar verkligen kombinationen Frivändningar med axelpressar/militärpressar och rodd!
Okej, här kommer en utförligare beskrivning:
 
Axlarna - Drag till hakan med stång varierat med hantelsväng utåt och rotator uppåt. Som vanligt så utför vi även axelpressar med stång mot taket mm.

Biccarna är med hantlar eller viktskivor i den här Releasen. Det blir fokus på halvor även om det finns med andra vanliga rörelsmönster. Jag hade lätt kramp i armarna efteråt när jag rätade ut dom.

Triccarna - Sittande på bänk med viktskiva inleder passet men vi kör även dips mot bänk och kickbacks. En lagom jobbig övning. Jag hade ganska tufft på slutet vid kickbacks.

Knäböj - Vi nöter på med en himla massa knäböj. Fantasilöst? Visst men trött blev man.

Utfall - En övning jag avskyr men ändå uppskattar! Jag körde första gången med stång men gick över till att enbart hålla viktskiva i handen senare. Benen är och kommer alltid att vara svagare än överkroppen men oavsett så är den riktigt, riktigt jobbig! VARNING! Jag såg flera som tappade tekniken helt pga att det var jobbigt och de föll framåt över knät! Inte bra!

Bröst - Stång och halvor är lite temat här också då vi nöter i bottenläget. Vi kör även A-pressar med hantlar eller viktskivor.

Rygg - Mina älskade frivändningar, pressar mot taket varierat med rodd. Underbart! Kärlek!

Sådär... där kom (äntligen) lite om Bodypump 95!
Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker?
Vad tycker du förresten om låtarna? 

Tål att nämnas igen... sluta envisas med att ladda på för mycket vikter om det resulterar i dålig teknik. Du KAN skada dig!

Viktigast av allt... ha kul och ge järnet!

Vill du veta mer:
LesMills - Bodypump