söndag 29 november 2015

Core och Bodypump - Spinning och Core...

Jag har normalt två Core pass varje vecka där jag kör antingen Core före Bodypumpen eller Core direkt efter 45 minuter Spinning/Cycling.

Coren har förändrats sedan jag började med Gruppträning. Den är bara på 30 minuter men i kombination med någonting annat så är det en given vinnare!

Jag var lite tveksam till att köra Core före min Bodypump ioma jag kör rejält hårt då. Jag vill vara fräsch så att jag orkar ge 100% så när kompisen Camilla frågar om jag vill köra och jag nämner det så blänger hon på mig och säger kort Du orkar! Hon vänder på klacken och går in i gruppträningssalen. Behöver jag säga att hon tog för givet att jag följde med in i rummet? Tror inte det...

Det gick hur som helst riktigt bra. Gör du som man ska, utför övningarna ordentligt så kommer du garanterat bli svettig av 30 minuter Core. Är du inte svettig? Antingen så är du Stålis eller så har du faktiskt fuskat.

Bodypump och Core då? Här kör man järnet i 1 timme och är rejält trött efteråt men det går oftast bra med Coren. Den tid det tar att plocka undan redskapen och inväntar nästa gäng deltagare räcker oftast för att återhämta sig lite. Prova!

Sedan så kan jag inte låta blir att tänka på uttalandet en fd kvinnlig utövare på SATS Marievik slängde ur sig tidigare... "Core? Det är ju bara ett halvt pass!"

Vad säger man om det? Går man All in, tar i så mycket man kan, använder rätt teknik och ger tusan i att fuska så blir det faktiskt jobbigt. Tro mig... prova någon gång ;)