tisdag 23 juli 2013

Sh'bam 12 - Dansfesten fortsätter!

shbam 12
Semestern är äntligen här, samtidigt som Sh'bamen drar igång igen i Frösåkershallen i Östhammar.

Den första veckan är det Drop-in vilket märks för det är ganska många deltagare på plats trots att det är sommar och jag känner igen de flesta.

Även instruktörerna Elin och Ellen är på plats i lokalen när jag kommer dit och jag hinner småprata lite innan passet.

Upplägget i Frösåkershallen är bra oavsett om det är Bodypump, Bodystep eller Sh'bam. Det är ofta flera instruktörer som delar på samma pass.

Ibland så tar var och en ansvar för delar av passet men när det är Sh'bam så dansar båda två järnet vilket gör det lättare att se hur de gör rent tekniskt om det skulle behövas även om några av låtarna utförs av enbart Elin eller Ellen.

Vi drar igång och betar av Turn It Up som man förknippar mera med Usher och Ciara men som Primo Luck står för i denna version. Det är en bra poplåt utan överraskningar och är hyggligt lätt att värma upp med.

Vi går över till lite mera Latino och Pitbull och följer upp med Wings men när vi kommer till Word Up med Trashfunk Rockerz så tycker jag att vi kanske har hittat Releasens positiva överraskning så här långt. Låten har ett härligt beat som man utnyttjar till fullo med taktfulla kliv framåt, fulla med attityd och hopp bakåt.

Det är otroligt svårt att beskriva vad som händer i låtarna så ursäkta otydligheten. Man behöver helt enkelt upptäcka det på plats!

Releasens (ursäkta uttrycket) tutt och rumpskak kommer i Got Me Good. Jag gör mitt bästa med min Boobshake men det är ju inte så lätt när man inte har något att skaka.

Sh'bam 12 är hur som helst en bra Release utan något uppenbart bottennapp som några av de tidigare Releaserna har haft. Det är bra låtar och allt finns med.... du får dina shuffles, det finns attityd, det finns rörelser i sidled med hopp och snurr.

Jag frågar Elin och Ellen vilka deras favoritlåtar är och få följande svar:
Elin: Låt 10 och 11, Are You Ready och Brokenhearted. Ellen: Låt 5, Got Me Good.

Tips om du aldrig har provat Sh'bam?
Var inte rädd för att göra fel i början. Du lär dig och ingen hinner titta på dina eventuell misstag då man har fullt upp med sitt. Våga bjuda på dig själv men framför allt... Sh'bam handlar om att ha KUL !

SH'BAM 12
Track 1: Turn It Up (Primo Luck)
Track 2: Echa Pa'lla - Manos Pa'ribba (Pitbull feat. Papayo )
Track 3: Wings - Radio Edit (Little Mix)
Track 4: Word Up - Malu Project Remix Edit (Trashfunk Rockerz)
Track 5: Got Me Good (Clara)
Track 6: Rum & Raybans (Sean Kingston feat. Cher Lloyd)
Track 7: Rebel Yell - Energ!zer Radio Edit (Empyre One vs Energ!zer)
Track 8: Don't Stop The Party (Pitbull feat. TJR)
Track 9: 50 Ways To Say Goodbye (Train)
Track 10: Are You Ready - (Carnival Time) * Hittade tyvärr inte denna !
Track 11: Brokenhearted - Basslouder Remix Edit (Superclubbers)
Track 12: Africa (Fresh Face Dolls)

Alternativa låtar:
Track 6: Price Tag (Storm Shadow Remix)