tisdag 6 augusti 2013

I väntan på Bodypump 87

Axel och biceps
Som så många andra så väntar jag på Bodypump 87 som kommer i början på September men bara för att det är sommar så kan man ju inte sitta på rumpan och vänta eller hur?

Jag har i princip tränat under lika många dagar som när jag är hemma i Stockholm men med ett annorlunda upplägg. Man får helt enkelt anpassa sig efter verkligheten och utbudet.

Under semestern har jag kört 3 gruppass i veckan, nämligen Sh'bam, Bodystep och Bodypump. Bodystep kör jag enbart när jag är på landet då mina gym i stan helt enkelt inte har denna aktivitet på schemat.

Det blir färre tillfällen för egen styrketräning, något jag inte är helt nöjd med men man får göra det bästa av situationen. Det jag saknar är min 90 minuters så kallade monsterpass då jag verkligen tränar hårt, får bra pump och känner att hela kroppen har fått sitt.

Lyckopillret Sh'bam kör jag bara på landet under Elin och Ellens ledning och är glad för möjligheten att delta. Det är som jag skrev ett lyckopiller. Våga bjud på dig själv och ha kul!

Bodystep är ju en höjdare i och med att det bara är här jag kör den. Här är det oftast Elin och Mia som styr och ställer. Uppskattar det höga tempot som ger hög puls, stegkombinationerna som gör det jobbigt och även förbättrar koordination, balans och i viss mån spänst.  

Slutligen då min älskade Bodypump som oftast Mia håller i men även Mattias. Jag kommer aldrig att tröttna på denna gruppträningsform. Kombinationen tungegen styrketräning och Bodypumpen som ger styrka och uthållighet är fantastiskt effektiv!

Jag höll upp med denna träning under en period och körde endast egen styrketräning och insåg hur mycket tröttare och mindre uthållig man blir då jag till slut deltog i ett pass. Blev sååååå mycket tröttare och såååå mycket fortare!

Andra tankar? Saknar min Bodycombat med Adams bestraffning om vi fuskar(han stänger av musiken och låter oss nöta armhävningar). Saknar även Micaelas Bodypump eller bara att få prata med denna underbara människa men alla får förlåta... den jag saknar mest pga hennes mammaledighet är min självutnämnde mentor och vän Camilla. It's been too long!

Slutgnällt... det är några dagar kvar av semester och det finns fortfarande några pass kvar på schemat den här veckan :)

Tränar du på SATS Marievik, Liljeholmen, Telefonplan eller på Frösåkershallen i Östhammar? Du gör det? Kul...  vi ses kanske!