onsdag 25 december 2013

God Jul - här en summering av träningsåret 2013

Pepparkaka
Vaknade nu på morgonen av att väckarklockan skrek som en galning. Dags för ett träningspass? Nix, det var dags för Julottan i Hargs Kyrka. Kommer inte ihåg när jag gick på Julottan senast...

Tänkte hur som helst att det kanske var dags för en liten summering av 2013, ett år som var en lång berg och dalbana och stundtals turbulent.

Utan att gå in på djupet för mycket så påverkades vänner och bekanta i min närhet mycket hårt av händelser utom min kontroll och det var mycket jobbigt att se personer man har känt under många år eller mycket nära vänner lida på det känslomässiga planet. Det enda man kan göra är att försöka finnas där!

Räddningen för mig har blivit träningen som ju ligger så nära mitt hjärta och som betyder så mycket i mitt liv!

Vid flera tillfällen när jag har velat dra något gammalt över mig så har jag ändå pallrat mig till gymmet och  insett(igen) att det var precis vad jag behövde. Man blir en trött men gladare och friskare människa av att träna. Träning är verkligen Friskvård!

När jag har haft mina dippar så har det ibland drabbat personer jag bryr mig om. Ett exempel är min kanske allra bästa tjejkompis(frugan borträknad) som får stå ut med konstiga kommentarer från mig ibland.

Jag minns en gång när det hade skett och jag var på jobbet och tänkte att "Det är nog bäst att inte gå till hennes spinningpass". Jag var i köket på jobbet beredd att gå hem istället. Klockan var nästan 18... 5 i faktiskt, när jag fick ett kort meddelande som löd "Var är du?". Jag skickade en dålig ursäkt om att jag inte hann pga jobb och fick en ledsen smiley tillbaka. 

Vad hände? Jag skyndade naturligtvis dit, missade uppvärmningen men körde resten av passet men belönades med ett glatt leende. Jag är glad att jag gick dit! En riktig vän står ut med dig även när du har en riktigt dålig dag!

2013 var på ett sätt förändringens år för mig. Jag gick alltid på samma gym och samma klasser men i år så har jag även gått på några andra gym, fått nya favoritpass och instruktörer. Jag har även träffat personer som är otroligt seriösa med sin träning och som inspirerar!

Här kommer en lite hyllning av några personer som har förgyllt min träning det här året. Några är instruktörer, andra träningkompsar och några är faktiskt både och.... Listan är utom inbördes ordning eller ranking. Är det något jag ogillar så är det Favorisering i alla dess former men något man ser både i arbetslivet och på gymmet. 

I och med att det här är en träningsblogg så måste jag poängtera att det kanske inte är så lämpligt som instruktör att ha favoritklasser eller personer. Självklart får ni ha det men annonsera det inte utåt är mitt tips. Jag har själv känt mig lite mindre värd...

Okej, här kommer några personer(utöver frugan) som gör min träningsmotivation starkare och helt enkelt roligare. Camilla(Spinning och Bodypump just nu).  Skrivit det förut... min mentor. NEJ, vi är inte osams, hon ska kritisera mig när jag slarvar. Micaela(Bodypump), Katerine(Sh'bam och Bodystep), Elin(Grit Strength), se hennes blogg på http://lesmills.elle.se, Elin, Ellen och Mia(Sh'bam, Bodystep och Bodypump), Roya på gymmet som tränar superseriöst(kolla hennes ben - när ska du börja tävla?) samt Lisa, min granne och instruktör(Spinning och Yoga).

Det finns andra som jag träffar regelbundet när jag grupptränar och det är alltid lika roligt att se att ni är där och lite besvikelse när ni inte är där pga sjukdom eller annat!

Man kan tycka att man tränar för sig själv men när det gäller gruppträningen så är vi verkligen ett "TEAM". Jag hoppas att ni håller med!

Några avslutande visdomsord till dig som vill börja eller precis har börjat med gruppträning. 
- ALLA är nybörjare i början och gör fel men var inte orolig, det kommer snart att gå bättre!
- Våga fråga instruktören om hjälp eller varför inte någon i gruppen som verkar ha koll!?
-Det finns en anledning till att vi följer ett visst tempo i tex Bodypump. Hitta inte på ett eget tempo. För tungt? Dra av något kilo och få till tekniken!
-Teknik, teknik och teknik. Unvik skador!
-Våga bjuda på dig själv!
-HA KUL!

Ha ett bra träningsår 2014 !!!