torsdag 10 juli 2014

Spinning och Bodypump - Svettigt värre i Marievik

Träning i sommarvärmen
Semestertider i Sverige betyder att gymmen bestämmer sig för att ingen längre vill träna utan hellre vill ligga och sola eller sitta med en kall öl på en uteservering. Visst, det kan säkert vara trevligt men varför utgå ifrån att många lägger träningen på hyllan?

Min utmaning till dig... leta upp ett valfritt gym och ta en titt på gruppträningsschemat. Är det lätt att hitta det du vill träna eller måste du välja alternativ som är bättre än ingenting? 

Min vecka ser hur som helst ut som vanligt vilket innebär att jag försöker träna 5 dagar under veckan. Upplägget kan se ut lite olika men just den här veckan så var kompisen tillbaka i stan och dikterade villkoren i Spinninglokalen under Onsdagen och piskade oss under Torsdagens Bodypump. Det går naturligtvis inte att banga hennes pass så det var bara att boka, packa väskan och åka dit.

*** ONSDAG ***

Spinning står på schemat, någonting jag inte har utövat på någon månad och med tanke på hur svårt jag har att hålla ett högt tempo så blev det någonting av en utmaning. 

Jag kan säga att jag inte blev vare sig överraskad eller besviken men det beror väl på hur man ser på saken. 

Väder: Soligt
Temp: 26-27 grader i skuggan
Vind: obefintlig
Temp i vattnet: Vad rör det mig, jag ska svettas i inomhus i cykelsalen!

Vi är ett antal tappra själar som är lagom utspridda i cykelsalen. Det var inte direkt svårt att hitta en ledig cykel. Camilla drar igång, kör sin musik som är riktigt bra och vi trampar igång enligt hennes instruktioner. Hennes egenkomponerade klass innehåller den här gången ganska mycket stå och nöta, eller så var det bara så det kändes. 

Som väntat så hade jag svårt att komma upp i de riktigt höga hastigheterna men Camilla, jag kämpar verkligen på och jag blev otroligt svettig och trött. Efteråt så var jag ordentligt trött och värmen hjälpte ju inte direkt till.

*** TORSDAG ***

Bodypump 90 står på schemat och den har jag kört några gånger. Den är bra och utmanar muskelgrupperna ganska jämt och rättvist i den här Releasen tycker jag. Oftast så är det någon muskelgrupp som får mest stryk men här? Hm, ska jag välja någon så blir det nog bröst som jag tycker är rejält jobbig på slutet.

Jag försöker ju vara objektiv men det är svårt att vara det även om det finns många otroligt bra instruktörer där ute. För mig så är Bodypump starkt förknippat med kompisen. Det var hon som fick mig intresserad, det var hon som hackade, piskade och rättade till fel, det var hon som utvecklade mig och får mig att fortfarande älska den här träningsformen! 

Väder: Soligt
Temp: 26-27 grader i skuggan
Vind: obefintlig
Temp i vattnet: Vad rör det mig, jag ska svettas i inomhus i cykelsalen gruppträningssalen!

Med risk för att repetera och vara tråkig så var det varmt och redan efter uppvärmningen så rinner det svett och det droppar rännilar från armbågarna ner på golvet. Men som jag brukar säga, det är naturligt att svettas... har man problem med det så får man sluta upp med gymbesöken.

Passet går hur som helst bra och vi tappra dussinet eller så som deltar kämpar på bra och alla blev garanterat trötta men förhoppningsvis nöjda och glada.

Vem vet vad som sker nästa vecka...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar