tisdag 7 februari 2012

BodyCombat, något för dig?

Bodycombat
När jag var tonåring så tittade jag som så många andra på filmer med Bruce Lee. Det såg riktigt imponerande ut när han oskadliggjorde diverse skurkar men hur tusan gick det till? Det såg ju ut att vara omöjligt eller hur?

Du vet väl att du tack var LesMills träningsform BodyCombat och SATS kan känna dig som Bruce Lee och nästan se ut som en kampsportskung?

Du undrar kanske om det är något för dig? Gillar du träning och vill prova på något som är både annorlunda, roligt och svettigt så kan du absolut prova på denna träningsform.

Du kanske har smygtittat och tycker att det ser svårt ut med tekniken? Var inte orolig! Passet inleds med några uppmuntrande ord från Instruktören och uppvärmning. Råkar instruktören vara Adam som håller många pass i Marievik så börjar peppningen redan utanför hallen.

Uppvärmningen består som regel av lätta grundövningar med sparkar och slag under kontrollerad form. Du får tydliga instruktioner som gör att du snabbt kan kombinera några slag och kanske en spark framåt, åt sidan eller bakåt.

Under passets gång får du hela tiden hjälp att koordinera sparkar, slag och andra rörelser. Det börjar oftast med en kort, långsam sekvens och enstaka slag för att fortsätta i högre tempo med kompletterande slag och sparkar.

Är BodyCombat jobbigt? Låt oss säga så här... när du har lärt dig tekniken hyfsat och vågar ta ut svängarna så kommer det definitivt att bli rejält svettigt! Om inte, så tar du i för lite !

Passet avslutas normalt med armhävningar och uppsittningar i olika form samt stretch.

Viktigast av allt, var inte rädd för att fråga instruktören om det är något du undrar över!

Vill du veta mer?
SATS - Bodycombat
LesMills
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar