lördag 21 april 2012

Rapport från FIBO 2012 - Fitnessmässa i Essen, Tyskland

Vi var några som åkte till Fitnessmässan med olika intressen. Att delta i gruppträning samt kolla in vad LesMills hade för sig stod högst upp på min lista!

Först lite kort om mässan
FIBO 2012 är gigantiskt vilket innebär 14 mässlokaler fördelat på 74.720 kvadratmeter, 580 utställare från 35 länder samt ca 60.000 besökare från 100 länder!

Här finns träningsmaskiner, uppvisningar av vanliga och ovanliga träningsformer, hyllmeter med proteinpulver, inpasseringssystem för gymanläggningar, möjligheten att pierca sig, träningsutrustning, kläder, ett konstant högt musikbeat samt naturligtvis halvnakna tjejer. Vi får inte glömma bort besökarna, dvs tusentals halv eller heltokiga träningsgalningar och allt på ett ställe. Underbart!

LesMills Bodypump med nya skivstänger

WOW - gruppträning och vi får vara med
Vi var tre stycken som väldigt gärna vill vara med i någon form av träning men insåg att det kostade 120 Euro per person. Liiiite väl dyrt för ett pass så vad göra? Ge upp? Knappast! Dags att förhandla vilket i detta fall innebar vädja och dra en snyftvals... "vi är från Sverige och har åkt heeeeela vägen bara för att träna". Fungerade det? Självklart! Vi fick betala 30 Euro för ett pass vilket det var värt men som han sa lite diskret: "Det gröna bandet gäller ju egentligen hela dagen".

Hur som helst så anmälde vi oss till Iron System - Team Level 2 - Hot Iron 2. Det låter ju coolt eller hur men vad var det? Det är Iron Systems motsvarighet till Bodypump kan man säga. Liknande övningar men med lite egna varianter, några intressanta och någon som kändes lite ogenomtänkta men det var svettigt och kul. Instruktörerna skrek schnell och raus från scenen och sprang runt och korrigerade samt peppade oss deltagare till att ta ut oss ännu mera. De var faktiskt riktigt bra även om man knappt förstod ett ord...

LesMills Bodystep

LesMills på scenen - vilket uppträdande !
Jag hoppar raskt över till gänget som ligger bakom i princip all min träning just nu på SATS. De hade ett mycket bra scenframträdande som imponerade stort på publiken! 

Gänget från LesMills genomförde ett Fitnessmedley som berörde alla deras gruppträningsformer, bland annat Bodystep, Bodpump och Sh'bam, allt till mycket hög och bra musik. Publiken sjöng med, klappade händerna och skrek för full hals. Grymt kul att uppleva! 

LesMills slutpose

Det finns mycket mer att skriva och kanske skriver jag mera vid ett senare tillfälle.
Bidrar med några intressanta länkar samt bilder.

Fortsätt träna hårt och glöm inte bort att ha kul !

Vill du läsa mera:

Låtlistor:


2 kommentarer:

 1. Halloj, träffade frukan din idag på fika för Leffe E på Applicate. Hon berättad eom din blogg och träning.
  Så jag tänkte att jag måste kika in.
  Själv har jag nu mest fokus på powerwalks och ryggträning för att undvika framtida diskbråck. Krämporna kommer med åldern är ett som är
  sant :-)
  /Helen Infodata

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej du. Länge sedan!
   Jo jag skickade en hälsning till Leffe idag...
   Kul att du hittade hit. Träningen har ju blivit min passion i livet och något jag inte kan vara utan!
   Diskbråck??? Har du redan problem eller är det mest i förebyggande syfte?

   Radera