måndag 8 oktober 2012

"Mästardagen" - En hel dag späckad med gruppträning!

Ellen, Anna och Elin
Gruppträning hela dagen, uppvisning, hinderbana med jagande Gladiatorer, heta instruktörer och entusiastiska deltagare.

Super Saturday med LesMills i Globen tänker ni...
...nix, full fart i Frösåkershallen i Östhammar!

Vad sägs om en späckad dag där du får köra hur mycket gruppträning du vill? Det är fullt möjligt om du deltar i Mästardagen i Östhammar.

Vad sägs om följande utbud... Cirkelträning, BodyBalance, BodyPump, BodyStep, Box, Spinning och Sh'bam? Utöver det även möjligheten att delta i en Hinderbana med en final där Gladiatorer jagar dig precis som på TV. Inte så illa eller hur?

Dagen börjar klockan 08.00 med BodyBalance och Cirkelträning. Dagen till ära så har man två träningshallar.

Klockan 09.30 så visar Instruktörerna ett Medley av alla klasser som finns på schemat. Det är riktigt ambitiöst med guldglitter och bra musik.

Efter det så fanns möjligheten till Spinning och Box, Bodystep, Bodypump och avslutningsvis Sh'bam.

Lördagen är egentligen en vilodag för mig. Jag har även haft problem med ömmande ljumskar och ett knä som spökar men vad gör det en sådan här dag. Bara att bita ihop och ösa på!

Jag bestämmer mig ganska tidigt för att köra Bodypump och Sh'bam men är där och ser Uppvisningen samt delar av hinderbanan. Helena kör Bodystep med ett svullet knä men kör trots det även Pumpen.

Bodypumpen hålls i stora salen och de 4 instruktörerna Carro, Mattias, Mia och Lena står på en upphöjd scen för att synas bättre. Lätt för alla eventuella nybörjare att hänga med i övningarna med annat ord. Själv har man inget problem att vare sig se eller höra för jag har letat mig längst fram ;-) Helena står till vänster och jag ser även Elin som är Bodystep och Sh'bam instruktör till vänster om henne.

Pumpen går bra. Kör på som vanligt men tar av 1,25:orna på första benövningen pga knät. Jobbigt men det är så det ska vara. Instruktörerna manar på oss och Mia är väl värst som vanligt.

Annars? Det går bra! Känner mig pigg och kör hårt och lägger som vanligt på 1,25:orna lagom till vilan under Bicepsmomentet vilket innebär att jag har 5:orna, 2,5:orna och på slutet även 1,25:orna. Måste våga öka snart :-)

Sh'bam direkt efteråt med Ellen och Elin. Ganska många deltar och det förstår jag för de här tjejerna är riktigt hemma Sh'bam 9 och öser på till många bra låtar. Det är andra gången jag kör 9:an och vissa låtar går riktigt bra men jag tappar bort mig på Thriller och en annan låt men det bjuder jag på. Det kommer att sitta om ett tag. Kul är det hur som helst!

Efteråt så ser vi finalen i Hinderloppet och det är riktigt kul och dramatiskt. Tre killar och tjejer slåss om segern och ger verkligen allt för att vinna. Under kvalet så är det bara på tid men när det är final så  har man tre Gladiatorer som försöker sinka en. 

Dagen tar slut om man inte deltar i en gemensam middag.
Sammanfattningsvis en mycket lyckad dag. Bra arrangemang, bra instruktörer och duktiga deltagare!

4 kommentarer:

 1. Trevligt, önskar att jag var där!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit otroligt kul!
   Vem vet, du kanske kan hänga på nästa år. Övernattning går att fixa... lite grillkväll... :-)

   Radera
 2. Ah! Det hade varit jättekul att varit med på :) Det låter som om det är ett återkommande event?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit med tidigare men tror att det är en årlig "happening".

   Radera