tisdag 27 november 2012

Bodypump 84 - ALLT om den NYA releasen !!!

Bodypump 84
När man filmade in Bodypump 84 så hörde jag direkt rykten om att den var mycket bättre än BP83 så mina förväntningar var enormt höga och nu har jag äntligen kört den några gånger och kan dela med mig av mina intryck.

Bodypump 83 kommer att gå till historien som någon av en mellanakt för mig. Det fanns få överraskningar och musiken hade ingen låt som stack ut! Kör man för övrigt Summer of '69 igen inom en snar framtid så vet jag inte vad jag gör...

Nog om det, över till 84:an...

Kommentarer:
1. Uppvärmningen - Lägg på lagom med vikt. Inte för mycket. Är du nybörjare så lägg max på 5kg x 2. Är du erfaren så kan du ju alltid slänga på 1:orna. Inga konstigheter... det handlar om att förbereda musklerna för belastningen med utfall, knäböj, bicepscurls mm.
2. Ben/säte - Den här releasen inleder med utfall vilket är ovanligt. knäböjen med stång finns ju där men den rejält tunga avslutningen i 83:an där man nöter i källaren har försvunnit på gott och ont. 84:an är lättare!
3. Bröst - Låter det bekant att det är dags för Bänkpress? Det här blir tjatigt men många har fortfarande problem med rätt kontakt i bröstmusklerna och nej vi kan inte lägga upp fötterna på brädan eller använda andra trix för brädan är helt enkelt för liten. Men gör jag då? Vad gör jag för fel? Har du ett brett grepp? Försök få rätt nyp mellan skuldrorna och pressa, pressa och pressa!
4. Rygg - Denna underbara del av BP:n! Lägg på rejält med vikt! Marklyft som vanligt men i denna release så utför vi breda stående rodd samt de underbara frivändningarna. Se till att lyfta stången nära kroppen och låt armbågarna gå utåt.
5. Triceps - Adam är på direkt här och uppmanar oss att behålla Ryggvikten till Tricepsen. Varför? Jo, för i denna Release så nöter vi smala tricepspress på bänken för hela slanten och du är mycket starkare och orkar mera än vanligt. Adam utmanade mig så vi körde 30 kg här. Rejält jobbigt för mig! Vi avslutar med kickbacks med ett knä i golvet.
6. Biceps - Du älskade Biceps... jobbigare än 83:an tycker jag. Kör med 5:orna och 2,5:orna under hela övningen. Bicepscurls naturligtvis där vi ibland kör hela och ibland halvor eller en kombination. En frivillig vila på slutet. Dags att ta bort eller lägga till något kilo kanske? OBS !!! Här är det meningen att vi ska använda hantlar för tex hammercurls men vi kör med stång. Hantelbrist???
7. Utfall(Ben/säte mm) - Vi börjar med utfallen... hela vägen ner... nöta i källaren. Vi avslutar med upphopp. Benen får inte lida lika mycket i denna Release(tycker jag).
8. Axlar - Oj, axlarna får verkligen sitt! Vi börjar med armhävning och går över till hantlarna. Vi lyfter utåt som vanligt och Rotator med Pec dec är tillbaka på menyn. Vi nöter på och trots att jag är stark i axlarna så har jag mycket svårt att uföra de sista med bra teknik.
9. Mage - Blev inte alls slut i magen när det var klart. Kortare än vanligt? Lite osäker...
10. Nedvarvning/stretch.

Sammanfattning: Det här gillade jag. Benen får en lättare uppgift men resten av kroppen får slita hårt. Favoritövning? Hm, Gillade verkligen Triccarna... att få chansen att lägga på tungt och bara nöta på.
Favoritlåt? Crazy som spelas till Bicepsen är ju lite speciell men det fungerar.

Vad tycker du om BP84? Favoritlåt och varför???

BODYPUMP 84
Track 1: Let's Go (Lock Jaw)
Track 2: Turning Tables (Element Depot)
Track 3: Welcome To The Jungle (Guiltless United)
Track 4: Because The Night (Cascada)
Track 5: Scream (Usher)
Track 6: Crazy (Klaypex)
Track 7: Where Have You Been (Reality Hero)
Track 8: Welcome To The Club 2011 - Discotronic Radio Edit (Manian)
Track 9: Whistle (Flo Rida)
Track 10: Lullaby (Nickelback)

Alternativa låtar:
Track 5: Shut Up & Kiss Me (Reece Mastin)
Track 9: Last Time (Labrinth)